Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Έλλειμα αστυνόμευσης στο δήμο Μεσολογγίου καταγγέλει ο Π. Κατσούλης


Άγνωστοι επιδόθηκαν σε μπαράζ κλοπών και φθορών εις βάρος της δημοτικής περιουσίας του δήμου Μεσολογγίου, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την σωματική ακεραιότητα μαθητών στις σχολικές υποδομές που έγιναν στόχος των διαρρηκτών το βράδυ της Τρίτης 22 Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα οι άγνωστοι διέρρηξαν και προκάλεσαν φθορές σε τρεις σχολικές δομές. απ' όπου έκλεψαν από το σχολειό Αγίου Γεωργίου 300 λίτρα πετρέλαιο που προορίζονταν για τη θέρμανση του σχολείου, από το Πρώτο Δημοτικό Μεσολογγίου αφαίρεσαν το αλεξικέραυνο και στον παιδικό σταθμό Κατοχής προκάλεσαν φθορές σπάζοντας τζαμιά και υλικά του σταθμού.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε: «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Μετά την πρόσφατη κλοπή των σωληνώσεων θέρμανσης στο Γυμνάσιο Αιτωλικού, χθες ζήσαμε μια ακόμη νύχτα παραβατικής – εγκληματικής συμπεριφοράς. 



Πρέπει επιτέλους η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να χρησιμοποιήσει τις πρόσφατες δεσμεύσεις της. Να φροντίσει ΑΜΕΣΑ να ενισχύσει με την απαραίτητη αστυνομική δύναμη την περιοχή ώστε να παταχτούν παραβατικές συμπεριφορές. 
Η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει στο δήμο να καλύψει τις οικονομικές συνέπειες τέτοιων ενεργειών. 
Η πολιτεία πρέπει και μπορεί με συγκεκριμένες ενέργειες να τις πατάξει. Δεν είναι μακριά η στιγμή που η αγανάκτηση θα αναγκάσει πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Επιτέλους, κάντε αυτό που πρέπει !!!»