Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Απαντήστε σε ερωτηματολόγιο έρευνας για τον πολιτιστικό τουρισμό στην Αιτωλοακαρνανία


Το MessolonghiNews φιλοξενεί έρευνα του Αγγλικού Πανεπιστημίου Anglia Ruskin Cambridge Campus που αφορά τον ρόλο του Πολιτισμού στον πολιτιστικό τουρισμό με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας”. Εν προκειμένω η έρευνα αφορά τον Πολιτιστικό Τουρισμό της Αιτωλοακαρνανίας και την επιμελείται η συντοπίτισσα μας υποψήφια διδάκτωρ Βασιλική Τριανταφύλλου. 
Η έρευνα αφορά κατοίκους της περιοχής και τα αποτελέσματα της έρευνας δεν θα αξιοποιηθούν μόνο σε ερευνητικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό ως βάση ενός δημόσιου διαλόγου για τις τυχόν ελλείψεις που  οι ίδιοι μόνιμοι κάτοικοι του νομού εντοπίζουν. Για αυτό το λόγο θα γίνει μια πρώτη δημοσίευση των αποτελεσμάτων από την ιστοσελίδα μας. Αρκεί να απαντήσετε το παρακάτω ερωτηματολόγιο. Το ερωτηματολόγιο θα είναι διαθέσιμο έως τις 21 Ιανουαρίου.Ευχαριστούμε προκαταβολικά για το χρόνο σας.



 

ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Τίτλος: «Ο ρόλος του πολιτισμού στον πολιτιστικό τουρισμό, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας»

Αγαπητέ Κύριε ή Κυρία,

Καλείστε να λάβετε μέρος σε μια ερευνητική μελέτη. Παρακαλούμε να αφιερώσετε χρόνο για να διαβάσετε προσεκτικά τις ακόλουθες πληροφορίες πριν αποφασίσετε αν θα συμμετάσχετε ή όχι. Το όνομά μου είναι Βασιλική Τριανταφύλλου και διεξάγω επί του παρόντος μια έρευνα με θέμα «Ο ρόλος του πολιτισμού στον πολιτιστικό τουρισμό, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας” στο Πανεπιστήμιο του Anglia Ruskin Cambridge Campus. Ο σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να διερευνηθεί ο ρόλος του πολιτισμού στον πολιτιστικό τουρισμό και να εξερευνηθούν τα διάφορα επίπεδα πολυπλοκότητας που παρουσιάζονται στον πολιτιστικό τουρισμό. Αυτή η εργασία απαιτεί μια παύση για προβληματισμό σχετικά με τη θεωρητική και πρακτική πορεία της πολυπλοκότητας που παρουσιάζεται στον πολιτιστικό τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στα εθνο-σύμβολα. . Για τους σκοπούς της μελέτης θα ερευνηθεί η άποψη των κατοίκων και των ταξιδιωτικών πρακτόρων της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται την Αιτωλοακαρνανία. Παράλληλα, θα γίνουν συνεντεύξεις με τις αρχές του τόπου αλλά και με μελετητές προς διερεύνηση του φαινόμενου του πολιτιστικού τουρισμού και των εθνο-συμβόλων.  Είναι σημαντικό να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην περιοχή και να εξετάσουμε κατά πόσον ο πολιτιστικός τουρισμός μπορεί να βοηθήσει την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Για τους σκοπούς της παρούσας έρευνας, ο πολιτιστικός τουρισμός ορίζεται ως η προσωρινή μετακίνηση των ανθρώπων σε προορισμούς εκτός των συνήθων τόπων εργασίας τους και διαμονής που υποκινείται από πολιτιστικές προθέσεις: η εμπλοκή του πολιτισμού μπορεί να είναι παθητική, ενεργητική ή διαδραστική.

Έχετε προσκληθεί ως κάτοικος της περιοχής, για να λάβετε μέρος σε αυτή την έρευνα με τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου. Περιέχει ερωτήσεις σχετικά με τον πολιτιστικό τουρισμό, την επιρροή του πολιτιστικού τουρισμού στην τοπική κουλτούρα και ταυτότητα, την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην Αιτωλοακαρνανία και ούτω καθεξής. Είναι ένα ερωτηματολόγιο 2 σελίδων που χωρίζεται σε δύο στάδια. Υπάρχουν 15 ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν ενώ ο χρόνος συμπλήρωσης είναι στα 15 λεπτά. Οι συμμετέχοντες μπορούν να τσεκάρουν ή κυκλώσουν οποιαδήποτε επιλογή που θεωρούν πιο κατάλληλη και σε πολλές περιπτώσεις (όπου δεν είναι προφανής μια απάντηση «ναι» ή «όχι») μπορούν να επιλέξουν να κυκλώσουν περισσότερες από μία απαντήσεις. Στους συμμετέχοντες, δίνεται επίσης η ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους, επιλέγοντας την επιλογή «Άλλο» και γράφοντας μια διαφορετική απάντηση δίπλα. Για τυχόν περαιτέρω σχόλια παρακαλώ χρησιμοποιήστε τις πίσω πλευρές του χαρτιού του ερωτηματολογίου. Προετοιμασία πριν και μετά από τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου δεν χρειάζεται.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων θα παραμείνουν ανώνυμα και ότι οι απαντήσεις θα φυλαχθούν και θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς της παρούσας έρευνας και μόνο. Σε τυχόν δημοσιεύσεις που βασίζονται στα δεδομένα του ερωτηματολογίου, τα αποτελέσματα θα εξάγονται ως περιγραφικές περιλήψεις του δείγματος και όχι σε ατομικό επίπεδο· Ως εκ τούτου, θα είναι αδύνατο να εξαχθούν οι ταυτότητες των συμμετεχόντων. Αν τυχόν θα θέλατε οι απαντήσεις σας να μην χρησιμοποιηθούν ή να δημοσιευθούν μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Η συμμετοχή σε αυτή την έρευνα είναι εντελώς εθελοντική. Όλοι οι εν δυνάμει συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να μην λάβουν μέρος εάν το επιθυμούν , ή να αποσυρθούν ανά πάσα στιγμή χωρίς καμία επίπτωση. Δεν ζητείται καμία υπογραφή κατά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, η συγκατάθεσή σας για να λάβετε μέρος υπονοείται. Δεν υπάρχουν άμεσοι κίνδυνοι. Ως εκ τούτου σας παρακαλώ να συμπληρώσετε αυτό το ερωτηματολόγιο. Σε περίπτωση που έχετε απορίες σχετικά με το ερωτηματολόγιο ή τη μελέτη ή αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή παράπονα δεοντολογικής φύσεως σχετικά με το έργο αυτό, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

          ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ:
Email: vasiliki.triantafyllou@student.anglia.ac.uk

Εκτιμώ πολύ τη βοήθειά σας και ανυπομονώ να λάβω τις απαντήσεις σας.

Σας ευχαριστώ για την συνεργασία



Ερωτηματολόγιο για τον Πολιτιστικό Τουρισμό Αιτωλοακαρνανίας-Για τους κατοίκους



  •   


  •   

  •   

  •   

  •   

ΚαθόλουΠολύ

  •   

  •   

  •   


  •   

  •   



  •   

  •   



Λιγότερο ΥπεύθυνοςΟ πιο υπεύθυνος

Λιγότερο ΥπεύθυνοςΟ πιο υπεύθυνος

Λιγότερο ΥπεύθυνοςΟ πιο υπεύθυνος

Λιγότερο ΥπεύθυνοςΟ πιο υπεύθυνος


  •   

Υποδομή
Προώθηση/Διαφήμιση τοπικής κουλτούρας
Πολιτιστικά Αξιοθέατα (ώρες λειτουργίας, αισθητική, τεχνολογία κτλ)
Διάδραση, εκδηλώσεις, δραστηριότητες
Σπόνσορες, παροχή βοήθειας
Δημιουργώντας ισχυρή ταυτότητα
Άλλο


  •   

ΚαθόλουΠολύ

  •