Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Υιοθετήθηκε η πρόταση του Messolonghinews για το "στεγαστικό" της ΕΛ.ΑΣ. στο Μεσολόγγι


Λύση διαφαίνεται στο στεγαστικό των υπηρεσιών της αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας στο Μεσολόγγι, στην κατεύθυνση της πρότασης που είχαμε θέσει ως MessolonghiNews υπόψη των αρμοδίων. (διαβάστε εδώ).
Να υπενθυμίσουμε ότι στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη όταν είχε ναυαγήσει η μεταστέγαση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στο Ραδιομέγαρο, ως λύση στο στεγαστικό είχαμε προτείνει την εγκατάστασή τους στο κτήριο των πρώην αποθηκών καπνού στο Μεσολόγγι.
Μια πρόταση που προφανώς εισακούστηκε και ήδη έχουν ξεκινήσει η διαδικασίες για τις μεταστέγαση στο εν λόγω κτήριο, αφού σε πρώτη φάση κρίθηκε κατάλληλο από τους μηχανικούς της ΕΛ.ΑΣ. σε αυτοψία που έκαναν.
Μένει να τρέξουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σε πρώτο χρόνο για τη διάθεση του κτηρίου στο Υπουργείο προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαμόρφωση των κτηριακών εγκαταστάσεων.
Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Γεγονός» για το θέμα:



«O δήμαρχος Μεσολογγίου Πάνος Κατσούλης, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., έθεσε και ένα άλλο θέμα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία και ταλαιπωρεί αστυνομικούς και πολίτες
Προκειται για το γνωστό πρόβημα των άθλιων συνθηκών στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών στο Μεσολόγγι
Να θυμίσουμε πως οι προσπάθειες που είχαν καταβληθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν τα η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας να μεταφερθεί στο κτίριο του Ραδιομεγάρου ναυάγησαν τελικά, αφού ο Σύλλογος Φίλων του Ρ.Σ. Μεσολογγίου, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσει για την ανακατασκευή του χώρου.
Έτσι το θέμα παρέμενε μετέωρο, με τους αστυνομικούς αλλά και την τοπική κοινωνία να διαμαρτύρονται έντονα για την υπάρχουσα κατάσταση που πλέον έχει καταστεί επικίνδυνη, στο υπάρχον κτίριο που στεγάζει την υπηρεσία.
Ο κ. Ανδρεουλάκος αλλά και ο Ναυπάκτιος αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Παπαγιαννόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες είδαν θετικά την πρόταση του κ. Κατσούλη για την μεταφορά της υπηρεσίας στο κτίριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού, που βρίσκεται δίπλα από το κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού (πρώην ΕΑΣ) Μεσολογγίου.
Μάλιστα αποφασίστηκε εντός των επομένων ημερών να επισκεφτεί το κτίριο για μια πρώτη αυτοψία κλιμάκιο ειδικών του Υπουργείου, για να ελέγξει την καταλληλότητα του κτιρίου, ως προς την στέγαση μιας τέτοιας ευαίσθητης υπηρεσίας. Πάντως, τόσο οι χώροι του κτιρίου όσο και η θέση του, με μια πρώτη εκτίμηση θεωρούνται επαρκείς και κατάλληλοι για την στέγαση της Α/Δ Αιτωλίας, ενώ θετικό είναι και το γεγονός πως πρόκειται για κτίριο που ανήκει στο Δημόσιο και δεν θα το επιβαρύνει με επιπλέον μισθώματα.
Αρκεί βέβαια να μην απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλες και κοστοβόρες παρεμβάσεις, για να διαμορφωθεί κατάλληλα.»