Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Στο Αιτωλικό οι "ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" του Βασίλη Αρτίκου


Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» παρουσιάζει την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στον Βασίλη Αρτίκο, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες φωτογράφους.
Στην αίθουσα προβολών του Συλλόγου (πίσω από πρώην Δημαρχείο- Σωτηροπούλου 2, Αιτωλικό) θα παρουσιαστεί από τον ίδιο ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι του φωτογραφικού του έργου. Ο γνωστός φωτογράφος επέλεξε και θα παρουσιάσει μια σειρά από φωτογραφίες του, οι οποίες αναδεικνύουν την καλλιτεχνική του ματιά και προβάλλουν τη φωτογραφική του ταυτότητα έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια.



Ταξίδεψε σε πολλές χώρες και αιχμαλώτισε με την ευαίσθητη ματιά του σπάνιες εικόνες . Φωτογράφησε τον πνευματικό και μυστικιστικό χαρακτήρα της Ινδίας, αιχμαλώτισε με τον φακό του το μυστήριο και τη μαγεία του Μαρόκου, περπάτησε με το βλέμμα του, στους μελαγχολικούς και ονειρικούς δρόμους του Πόρτο και της Λισσαβόνας. Τα φωτογραφικά ταξίδια του σε όλη την Ελλάδα, γέμισαν τις αποσκευές του με θαυμάσια πορτραίτα και αυθεντικές καθημερινές στιγμές.Τέλος, ο τόπος που μεγάλωσε του έδωσε μια υπέροχη πηγή φωτογραφικής έμπνευσης, το πανηγύρι του Αη-Συμιού.
Ο Βασίλης Αρτίκος, ένας ακούραστος παρατηρητής της ζωής και των ανθρώπων, σπούδασε οικονομικές επιστήμες αλλά η επαφή του με τις εικαστικές τέχνες ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια με τη ζωγραφική. Με το πέρασμα του χρόνου όμως τον κέρδισε η φωτογραφία. Έχει οργανώσει και παρουσιάσει εκθέσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Ναύπακτο, Μεσολόγγι, στην Άρλ της Γαλίας και αλλού ενώ έχει εκδώσει και προσωπικά φωτογραφικά λευκώματα.
Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου, και του Φεστιβάλ φωτογραφίας Μεσολογγίου.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
- Ατομική έκθεση με θέμα «ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΦΥΣΗ».
Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, 2006.
- Ατομική έκθεση με θέμα «ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΦΥΣΗ».
Πνευματικό Κέντρο Ναυπάκτου, ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, 2008.
- Ατομική έκθεση με θέμα «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ -ΑΛΛΙΣΑΧΝΗΣ ΜΥΡΟΝ».
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, ΓΚΑΖΙ, ΑΘΗΝΑ , Μάρτιος 2010.
- Ατομική έκθεση με θέμα «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ- ΑΛΛΙΣΑΧΝΗΣ ΜΥΡΟΝ».
Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, Απρίλιος 2010.
- Συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην Arles, Γαλλία,
3-15 Ιουλίου 2010.
- Ατομική έκθεση με θέμα «MΑΡΟΚΟ».ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ , εναλλακτικός πολυχώρος Avant Garde Μάρτιος 2012.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ
- Πρόσωπα και φύση, 2006.
- Μεσολόγγι -αλλισάχνης μύρον, 2010.
- Morocco - 2012