Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Χώρίς εκτελεστική δυνατότητα ο αντιδήμαρχος "καθημερινότητας" στο Μεσολόγγι...

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης ανάμεσα στους αντιδημάρχους για την περίοδο 2013-14

Τελικά την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 και αφού προηγήθηκε σχετικό δημοσίευμα μας αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση του δημάρχου Μεσολογγίου για τον ορισμό των αντιδημάρχων του δήμου για το υπόλοιπο της θητείας της δημοτικής αρχής (Πατήστε εδώ).
Σύμφωνα με την απόφαση οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του αντιδημάρχου «Καθημερινότητας» Δ. Καραδήμα που αποτελούσε και «ερωτηματικό» μας, είναι τα εξής: «επιμέρους αρμοδιότητες του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και ειδικότερα του γραφείου Αγροτικής Παραγωγής και του Γραφείου Αλιείας καθώς και τις αρμοδιότητες καθημερινότητας ήτοι την ευθύνη συνεργασίας με τους Προέδρους ­Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και με τους εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων».



Από την απόφαση αυτή προκύπτει, ότι ο ορισμός αντιδημάρχου καθημερινότητας έγινε  μάλλον για επικοινωνιακούς λόγους και για την διατήρηση «ενδοπαραταξιακών» ισορροπιών, αφού ουσιαστικά ο ρόλος του θα είναι «ως συνδέσμου» της δημοτικής αρχής με τις κοινότητες του δήμου, αφού δεν έχει καμιά εκτελεστική δυνατότητα. Δηλαδή ο αντιδήμαρχος «καθημερινότητας» εκτός από το «να ακούει», δεν έχει καμιά δυνατότητα άμεσης παρέμβασης για την επίλυση ζητημάτων.
Τέλος, με την ίδια απόφαση καθορίζεται ότι από τους αντιδημάρχους, άμισθα θα ασκούν τα καθήκοντά τους οι Γιάννης Σπανός και Γιάννης Μαστρανδρέου και ότι αναπληρωτής δημάρχου είναι ο Παντελής Καρατσόλης.