Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

1ο Φεστιβάλ «Γεύσεις Γης & Θάλασσας της Αιτωλοακαρνανίας» στο Αγρίνιο



Σε ένα ξεχωριστό διήμερο την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου όλος ο γευστικός πλούτος και οι παραδοσιακές ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να παρελάσουν από το χώρο της παλιάς Αγοράς στο Αγρίνιο για χάρη του 1ου φεστιβάλ , «Γεύσεις Γης & Θάλασσας της Αιτωλοακαρνανίας».
Η Equal Society σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το Δήμο Αγρινίου, την Τριχωνίδα Α.Ε., την Ένωση Αγρινίου, το Σύνδεσμο Υδατοκαλλιεργητών Νομού Αιτωλοακαρνανίας , την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, την Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης & Αναψυχής Νομού Αιτωλοακαρνανίας, το Σύλλογο Κρεοπωλών Αγρινίου, το Σύλλογο Αρτοποιών Αγρινίου & περιχώρων, τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου και τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου, αναμένεται να αναπτύξουν μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία που ως στόχο της θα έχει την ενίσχυση του τοπικού προϊόντος , μέσω της ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας της Αιτωλοακαρνανίας και των παραδοσιακών επαγγελμάτων της περιοχής.


Η ιδιαίτερη πρωτοβουλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάτω από την ομπρέλα του Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος «Εναλλακτικές μορφές απασχόλησης, από τις παραδοσιακές τεχνολογίες στα νέα επαγγέλματα» στο πλαίσιο της δράσης 2.3..
Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ σε ανακοίνωση της τονίζει:
"Την εκδήλωση ευελπιστούμε να αγκαλιάσουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι παραγωγοί, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες ενώ δεν θα λείψουν και σημαντικές παράλληλες δραστηριότητες με ξεχωριστά δρώμενα που θα δώσουν χρώμα και δυναμική στο διήμερο.
Με στόχο την άρτια οργάνωση αλλά και την επιτυχία του φεστιβάλ, καλούμε, όλες της Αιτωλοακαρνανικές Μεταποιητικές Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους τυποποίησης τροφίμων & ποτών και που ενδιαφέρονται να προβάλουν τα προϊόντα τους στις δράσεις να επικοινωνήσουν σχετικά με τη συμμετοχή τους με τον κο. Ρόμπολα Γεώργιο, υπεύθυνο διοργάνωσης & συντονισμού του φεστιβάλ, στο Τηλ: (+30)26410 – 74531."