Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ανοιχτή διαβούλευση ξεκινά στο Μεσολόγγι για την καλύτερη οργάνωση των Γιορτών Εξόδου

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κοινωνικού Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Μεσολογγίου, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και ο τελετάρχης των εορτών Εξόδου, Ασημάκης Γιώτης απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση που θα διεξαχθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 το πρωί, με θέμα τις εορτές εξόδου και με έμφαση στα θέματα της πομπής των δύο τελευταίων ημερών.

Κεντρικός άξονας της διαβούλευσης θα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο στο οποίο μπορούν να προστεθούν παρατηρήσεις ή θέματα καθώς και άλλες ιδέες ή προτάσεις.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Π.Κ. Μεσολογγίου, Κ. Γιαννόπουλος στόχος της πρωτοβουλίας είναι: "H διαβούλευση γίνεται προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις για πρώτη φορά επίσημα και από βήματος και να τεθούν υπόψιν της Δημοτικής Αρχής.

Είναι σαφές ότι το τελικό αποφασιστικό μέρος για τις εορτές αφορά την εκάστοτε Δημοτική αρχή που έχει και το βάρος διοργάνωσης των εκδηλώσεων και η οποία λαμβάνει υπόψιν και άλλους παράγοντες όπως η ασφάλεια των επισκεπτών, το κόστος κλπ."

Η διαδικασία της διαβούλευσης θα γίνει ως εξής:

1. Χαιρετισμός του Δημάρχου Μεσολογγίου

2. Εισαγωγή σχετικά με τη διαβούλευση από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου

3. Σύντομη Εισαγωγή από τον Τελετάρχη των εορτών εξόδου

4. Σύντομες τοποθετήσεις πέντε λεπτών από εκπροσώπους φορέων, συλλόγων ή δημότες οι οποίες πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από γραπτό κείμενο που θα κατατεθεί στη γραμματεία της εκδήλωσης(στην αρχή της εκδήλωσης θα ανοίξει λιστα ομιλητών).

5. Κλείσιμο εκδήλωσης.

Το Ερωτηματολόγιο που τίθεται σε διαβούλευση έχει ως εξής:

 

1. Πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει το ύφος της πομπής και να είναι διαφορετικό το Σάββατο βράδυ από την Κυριακή το πρωί; Αν ναι με ποιο τρόπο. Γράψτε την άποψή σας

2. Πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει αλλαγή στη σύνθεση των τμημάτων της πομπής

α) ως προς τον αριθμό τους ,

β) των αριθμό των ατόμων κάθε τμήματος και

γ)τον χωρισμό τους έτσι ώστε να παρελάζουν διαφορετικά τμήματα στις δύο πομπές στο σύνολό τους η κατά ένα μέρος τους ;

Στα τμήματα που έρχονται από άλλες πόλεις της χώρας, μας τιμούν ιδιαίτερα είναι καλοί πρεσβευτές της πόλης μας και ενισχύουν την τοπική οικονομία ,ξενοδοχεία επιχειρήσεις κ.λ.π. θα γίνονται οι παραπάνω περικοπές; Γράψτε την άποψή σας

3. Πιστεύετε ότι ο δρόμος της πομπής πρέπει να αλλάξει στο σύνολό του; Κατά ένα μέρος του; Το Σαββάτο την Κυριακή; Γράψτε την άποψή σας.

4. Πιστεύετε ότι τα τμήματα που δεν υιοθετούν τους κανόνες της πομπής όπως αυτοί θα ορίζονται από τον τελετάρχη και δεν διορθώνονται σύμφωνα με τις υποδείξεις των συντονιστών θα πρέπει να αποκλείονται από την παρέλαση για κάποιο χρονικό διάστημα; Αν ναι γράψτε την άποψή σας.

.