Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: "Στα δύσκολα βγαίνω μποροστά". Πολύς κόσμος στις ομιλίες του σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο





Το Μεσολόγγι επισκέφθηκε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης ΜεΪμαράκης στο πλαίσιο περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μεϊμαράκης αρχικά συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεσολογγίου στο κεντρικό δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια μίλησε σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο ξενοδοχείο Liberty.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι από τη διαδικασία της μεθεπόμενης Κυριακής: «η Νέα Δημοκρατία θα μείνει ενωμένη και τίποτα δεν έχει να χωρίσει τους υποψηφίους και φυσικά τους υποστηρικτές της».


Ο κ. Μεϊμαράκης απέρριψε κατηγορηματικά σενάρια για μετονομασία του κόμματος τονίζοντας: «Εγώ θέλω τους Νεοδημοκράτες να λένε με περηφάνια ότι είναι Νέα Δημοκρατία. Δεν καταλαβαίνω κάποιους που λένε να αλλάξουμε ονομασία. Με Μεϊμαράκη πρόεδρο το όνομα της Ν.Δ. θα μείνει Νέα Δημοκρατία» και επανέλαβε την πρόταση που θα καταθέσει  στο συνέδριο του κόμματος για να επανέλθει ο πυρσός στο σήμα της Ν.Δ..
Παρόντες στην ομιλία του κ. Μεϊμαράκη στο Μεσολόγγι ήταν οι βουλευτές του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία, Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης καθώς και ο βουλευτής Ιωαννίνων, Κώστας Τασούλας. Επίσης το παρών έδωσαν ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Σταμάτης και πολιτευτές του κόμματος Γεωργία Μπόκα, Χρήστος Παΐσιος, Δημήτρης Μπαλαμπάνης και Μαρία Φωκά.

Β. Μεϊμαράκης από το Αγρίνιο: «Εγώ στα δύσκολα μπαίνω μπροστά»

Νωρίτερα στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία είχε μιλήσει σε συγκέντρωση στο Παπαστράτειο του Αγρινίου όπου αναφερόμενος στα όσα προηγήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, δηλαδή πριν να αναλάβει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, είπε μεταξύ άλλων ότι “εγώ στα δύσκολα μπαίνω μπροστά”.
Όσον φορά στον προεκλογικό αγώνα που ακολούθησε, είπε ότι έγινε ασυντόνιστα και με διαλυμένες οργανώσεις, προσθέτοντας πως “ποτέ δεν δόθηκαν εξηγήσεις γιατί συνέβη αυτό”.
Ο Μεϊμαράκης επανέλαβε τη διαφωνία του στη διεξαγωγή τηλεμαχίας, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για εθνικές εκλογές, αλλά για μία εσωκομματική νεοδημοκρατική διαδικασία. Δεν θέλω μετά να γινόμαστε θέμα στα κανάλια για το ποια γραβάτα φορούσε ο καθένας μας”, είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη εξέφρασε την αντίθεσή του στον τρόπο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, τονίζοντας πως δεν θα έπρεπε ο κάθε περαστικός να ψηφίζει για πρόεδρο του κόμματος, σημειώνοντας: Πρέπει οι νεοδημοκράτες να έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν. Πρότεινα να εγγραφούν ως μέλη, μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, όσοι επιθυμούν, ώστε να έχουμε εκλογικούς καταλόγους και έτσι να προχωρήσουμε”.
Ο Μεϊμαράκης κάλεσε τους νεοδημοκράτες να σέβονται την ιστορία του κόμματος λέγοντας μεταξύ άλλων: Πρέπει να έχουμε σεβασμό στην ιστορία μας, να προχωρήσουμε στην πορεία που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αν εμείς δεν σεβαστούμε την ιστορία του κόμματος, μην περιμένετε να μας σεβαστούν οι άλλοι. Εγώ θέλω τους νεοδημοκράτες να λένε με περηφάνια ότι είναι Νέα Δημοκρατία.
Δεν καταλαβαίνω κάποιους που λένε να αλλάξουμε ονομασία. Με Μεϊμαράκη πρόεδρο το όνομα της ΝΔ θα μείνει Νέα Δημοκρατία.
Σκέφτομαι μάλιστα στο συνέδριο του κόμματος να προτείνω να επανέλθει ο πυρσός στο σήμα”.
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “δεν έχει ένα σταθερό πρόγραμμα για να μας βγάλει από την κρίση και διώχνει τις επενδύσεις”, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων.
Τέλος, τόνισε ότι η επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών “θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους”.