Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Συνεχίζει να είναι σε επαγρύπνηση το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (VIDEO)



Μπορεί τυπικά η αντιπυρική περίοδος να έληξε στις 31 Οκτωβρίου, το προσωπικό όμως των Πυροσβεστικών υπηρεσιών συνεχίζει, να είναι σε επαγρύπνηση, αφού ενδεχομένως θα κληθεί να αντιμετωπίσει, προβλήματα, από πλημυρικά φαινόμενα, καθώς και αστικές πυρκαγιές, λόγω της μεγάλης αύξησης της χρήσης τζακιών, ως θερμαντικά μέσα.
Ο διοικητής των Π.Υ. του νομού Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Κοντογιάννης, σε  συνέντευξη που μας παραχώρησε εξέφρασε την ικανοποίησή του,  για την αποτελεσματικότητα, που επέδειξε το προσωπικό, στην αντιμετώπιση των συμβάντων που υπήρξαν σε όλο το νομό, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και ταυτόχρονα δίνει οδηγίες στους πολίτες, για το πώς θα αποφύγουν την εκδήλωση πυρκαγιών, στις καμινάδες των τζακιών και στο ενδεχόμενο επέκτασης πυρκαγιών από το κάψιμο των λιόκλαρων.



Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Κοντογιάννης, στην υποστήριξη που τυγχάνουν οι υπηρεσίες, από χορηγίες ιδιωτών, ώστε να εξασφαλίζεται η ετοιμότητα των οχημάτων με τα απαιτούμενα σέρβις, αντικαταστάσεις ελαστικών κλπ. Καθώς και για την συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων.
Αναφορικά, με τις δασικές πυρκαγιές, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών υπογραμμίζει, ότι πλέον για το νομό Αιτωλοακαρνανίας υπάρχει, ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης συμβάντων, σε κάθε σημείο του νομού, ανάλογα με τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Κοντογιάννης δεν παραλείπει να επισημάνει ότι σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα του έργου των πυροσβεστών διαδραματίζει, η συνεργασία με τους πολίτες στην εκδήλωση μιας πυρκαγιάς, οι οποίοι θα πρέπει να δίνουν, το ακριβές  σημείο της εκδήλωσής της, αλλά και η βοήθεια με μέσα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο στην πρόληψη, όσο και στην κατάσβεση.

 Ακολούθει ο βίντεο της συνέντευξης με τον διοικήτη των Π.Υ. Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρη Κοντογιάννη