Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Η ανάρτηση στο Facebook του Κ. Μητσοτάκη για την επίσκεψή του στο Μεσολόγγι

"Είναι αυτές οι μικρές στιγμές που σου δίνουν μεγάλη δύναμη να συνεχίσεις", με την παραπάνω ανάρτηση στο Facebook αποτίμησε την περιοδεία του χθες στην Αιτωλοακαρνανία, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανάρτηση συνοδεύεται με φωτογραφία του από την επίσκεψή του στο Μεσολόγγι, στην οποία φαίνεται να δέχεται φιλοφρονήσεις από πολίτη.

Πρώτος σταθμός, της περιοδείας του Κ. Μητσοτάκη ήταν το Αγρίνιο όπου σε ομιλία του στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας επεσήμανε την ανάγκη προστασίας του αγροτικού τομέα από την υπερφορολόγηση.

«Εάν πρόκειται να αυξήσουμε ένα φόρο, προτιμώ να αυξήσουμε το φόρο στο σκληρό αλκοόλ και στα τσιγάρα παρά να αυξάνουμε τη φορολόγηση στους αγρότες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε πως αυτήν τη στιγμή οι αγρότες χτυπιούνται από τρεις μεριές: υψηλές εισφορές, υψηλό κόστος παραγωγής και υψηλή φορολόγηση.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον κατηγόρησε ότι επιμένει να υπερφορολογεί όλη την παραγωγική διαδικασία συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι με αυτόν τον τρόπο οδηγεί τον πρωτογενή τομέα σε καταστροφή.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και για το μέλλον της Ν.Δ. και εξέθεσε τις σκέψεις του για το πώς η Ν.Δ. μπορεί να ξαναγίνει από συρρικνωμένο κόμμα, μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

«Θέλω να προωθήσω καταστατικές αλλαγές ώστε να κατοχυρώσουμε τη συμμετοχή των μελών στην επιλογή των υποψηφίων βουλευτών. Όχι στο 100%, αλλά σε ένα ικανοποιητικό βαθμό ώστε να δώσουμε επαρκές κίνητρο στις τοπικές κοινωνίες να συμμετέχουν στα δρώμενα της Ν.Δ. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει πάντα και ένα “φίλτρο” από πλευράς Προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, για να μπορεί να αξιολογεί υποψηφιότητες με βάση πολύ συγκεκριμένα κριτήρια», τόνισε.

Αναφέρθηκε ακόμα και στο πρόβλημα που δημιουργείται από την υποψηφιότητα του κ. Τζιτιζκώστα καθώς όπως εξήγησε θα οδηγήσει νομοτελειακά σε ένα καθεστώς δυαρχίας. «Οι μεγάλες πολιτικές μάχες εξακολουθούν να δίνονται στη Βουλή. Η άποψη μου είναι σαφής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Αγρίνιο ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Παπαναστασίου καθώς και με τη διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης το παρόν στην ομιλία του έδωσαν ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης.

Στη συνέχεια της περιοδείας του ο Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Μεσολόγγι όπου στην Πινακοθήκη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο και μέλη της δημοτικής αρχής, για να ακολουθήσει σύντομη ομιλία σε πολιτικούς του φίλους στην καφετέρια "Atlantis".