Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

"Άστεγοι" οι μισοί μαθητές του 3ου ΔΣ Ναυπάκτου


Την ολιγωρία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλ/νίας, ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης ως την κύρια αιτία, που για μία ακόμη χρονιά η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, και ειδικά οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου δεν έχουν κατάλληλο κτίριο για να κάνουν τα μαθήματά τους.
«Ο κ. Νομάρχης όφειλε ήδη να έχει αγοράσει το οικόπεδο για την κατασκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου,»
τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ναυπάκτου.

Στη συνάντηση που είχε με εκπρόσωπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ανέφερε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλ/νίας έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για την αγορά οικοπέδων και την κατασκευή των σχολικών κτιρίων και ήδη έχει καθυστερήσει εφόσον η χρηματοδότηση για την αγορά οικοπέδου έχει εξασφαλιστεί από το 2005.

«Δε θα ανεχτούμε κανενός είδους μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος των συμφερόντων της πόλης μας, ειδικά σε ένα ευαίσθητο ζήτημα, όπως είναι η Παιδεία, όπου απαιτείται συναίνεση και συνεργασία», είπε κατηγορηματικά προς τους δημοσιογράφους.
Γεγονός είναι πάντως ότι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχει βρει τους μισούς μαθητές του 3ου ΔΣ Ναυπάκτου χωρίς σχολική στέγη, αφού μέχρι και πέρυσι τρεις τάξεις του σχολείου φιλοξενούταν σε πολυκατοικία η όποια όμως από τα τέλη του Μαΐου έχει κριθεί ακατάλληλη.
Ως προσωρινή λύση για την στέγαση των τάξεων αυτών έχει επιλεγεί η τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών οι οποίες όμως ακόμη δεν έχουν φθάσει στη Ναύπακτο!!!
Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους γονείς των μαθητών αλλά και στους εκπαιδευτικούς που ζητούν άμεσες λύσεις.