Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

“Κόσμημα” το νέο κτίριο του ΙΚΑ στο Μεσολόγγι


Σε ένα σύγχρονο και κυρίως ανθρώπινο κτίριο στεγάζονται πλέον οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Μεσολόγγι. Το νέο κτίριο, παρέδωσε σε εργαζόμενους και σφαλισμένους, ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ κ. Κυρζόπουλος, παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, των βουλευτών Μ. Σαλμά, Σπ. Λιβανού και Δ. Σταμάτη, του δημάρχου Μεσολογγίου Γ. Αναγνωστόπουλου, της Αντινομάρχη Ε. Στεργίου – Λαχανά, του Δ/ντη ΙΚΑ Μεσολογγίου Ιωαν. Κοντού, εκπροσώπων φορέων του νομού καθώς και πλήθους κόσμου.
Στους χαιρετισμούς που ακολούθησαν από τον κ. Ιωάννη Κοντό, Γιάν. Αναγνωστόπουλο, Εύη Στεργίου και Δ. Κυρζόπουλο, κοινή ήταν η ικανοποίηση για την παράδοση ενός κτιρίου σύγχρονου, που καλύπτει πλέον τις ανάγκες των ασφαλισμένων της περιοχής αλλά και δίνει την δυνατότητα παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών.
Ο Δ/ντής του ΙΚΑ Μεσολογγίου Ιωάννης Κοντός χαρακτήρισε τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, ως “όνειρο ετών” που έγινε πραγματικότητα. Στόχος της διοίκησης – όπως τόνισε – παραμένει η περαιτέρω ενίσχυση, ανανέωση και συμπλήρωση του τεχνολογικού εξοπλισμού, έτσι ώστε να παρέχεται στους ασφαλισμένους υψηλής ποιότητας πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ο κ. Κοντός, κατέληξε στην σύντομη ομιλία του, ευχαριστώντας θερμά τόσο τον Υπ/τη του ΙΚΑ Δ. Κυρζόπουλο, όσο και όλους όσους συνέδραμαν στην προσπάθεια της ταχύτερης και αρτιότερης ανέγερσης του κτιρίου.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε ο κ. Κυρζόπουλος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η παροχή υπηρεσιών υγείας αποτελεί κύρια υποχρέωση κάθε κυβέρνησης. Ο κ. Αναγνωστόπουλος, κλείνοντας δεν παρέλειψε να συγχαρεί δημόσια τον προϊστάμενο του ΙΚΑ Μεσολογγίου Γιάννη Κοντό για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου ολοκληρωθεί το έργο.
Η Αντινομάρχης Έφη Στεργίου – Λαχανά συνεχάρη επίσης όλους όσους συνέβαλαν προκειμένου ένας νέος και σύγχρονος χώρος να τεθεί στην υπηρεσία των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίησή της σχετικά με τα όσα είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο κ. Κοντός σχετικά μεν αναβάθμιση του τεχνικού εξοπλισμού.
Τέλος, ο κ. Δημήτρης Κυρζόπουλος στην ομιλία του σημείωσε πως είναι υπέρτατο χρέος κάθε διοίκησης να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως για το Μεσολόγγι, εξ αρχής είχε αναγνωρισθεί η ανάγκη μεταστέγασης των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε κατάλληλες κτιριακές υποδομές. Στην κατεύθυνση αυτή, έγινε κάθε προσπάθεια άμεσης άρσης των προβλημάτων που προέκυψαν στην πορεία, προκειμένου να ανεγερθεί ένα κτίριο ανάλογο και αντάξιο της πόλης του Μεσολογγίου.