Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Θ. Κατερινόπουλος: "Να δώσουμε στην Αιτωλοακαρνανία τη θέση που της αξίζει..."


Για τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Κατερινόπουλο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση συγκρούονται δύο διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις για τη χώρα μας και την πολιτική.

Μία αντίληψη που μιλά για περικοπές - και μία που μιλά για επενδύσεις.

«Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα αστείρευτων δυνατοτήτων, και έχει αποδείξει ότι ξέρει να τις αξιοποιεί για το καλό της χώρας. Οι Αιτωλοακαρνάνες δεν μπορούν να μένουν θεατές των εξελίξεων. Πρέπει να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ όσο ποτέ άλλοτε για να μπει η χώρα μας και ο νομός μας σε μια τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας. Οι ευθύνες για τα αδιέξοδα και τις χαμένες ευκαιρίες δεν μπορεί να αφορούν τους πολίτες αυτού του τόπου. Οι ευθύνες βρίσκονται ψηλά. Γνωρίζουμε όλοι ποιοι έχουν τις ευθύνες και ποιοι έφεραν τον τόπο σε αυτή τη θέση. Τα προβλήματα είναι πολλά και πιεστικά και απαιτούν εδώ και τώρα λύσεις».
Στην ομιλία του σε πολίτες από όλες τις παραγωγικές τάξεις στο Παναιτώλιο του δήμου Θεστιέων ο κ. Κατερινόπουλος αναφερόμενος στα αγροτικά ζητήματα τόνισε πως «σημειώθηκε μεγάλη μείωση στο αγροτικό εισόδημα ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης των εμπορικών τιμών στα βασικά αγροτικά προϊόντα, όπως το βαμβάκι το καλαμπόκι, το λάδι, τα εσπεριδοειδή, αλλά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα( γάλα, κρέας). Η μείωση προσδιορίζεται σύμφωνα με τα εγχώρια στοιχεία από 20% έως 40%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, την πενταετία 2004-2008 το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε περίπου 17%».
Σχετικά με τον καπνό ο κ. Κατερινόπουλος ανέφερε ότι «για το νομό Αιτωλοακαρνανίας η κατάσταση είναι απογοητευτική αφού η εγκατάλειψη της καπνοκαλλιέργειας «έβγαλε» από το χωράφι τον αγρότη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παραγωγή. Ταυτόχρονα σημειώθηκε έκρηξη στο κόστος παραγωγής από το 2004- 2008 κοντά στο 40%, αφού οι τιμές στα λιπάσματα, τα αγροτικά εφόδια οι σπόροι και τα καύσιμα αυξήθηκαν με αλματώδη ρυθμό κυρίως κατά το 2007.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη πρέπει να σκύψει πάνω στα προβλήματα των Αιτωλοακαρνάνων αγροτών και κτηνοτρόφων και να δώσει άμεσα λύσεις. Νέες καλλιέργειες και υποδομές είναι απαραίτητες για να βγει ο μεγαλύτερος νομός από την απομόνωση που τον έφερε η κυβέρνηση της Ν.Δ.. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης και της προόδου. Μια είναι η προϋπόθεση: να εργαστούμε όλοι μαζί με πάθος για τον τόπο μας. Στην κοινή μας προσπάθεια, σε αυτόν τον δύσκολο και επίπονο αγώνα, αποφάσισα να συμβάλλω και γω με όλες μου τις δυνάμεις. Ένας είναι ο στόχος που έχουμε :Να δώσοuμε στο μεγαλύτερο νομό της Ελλάδας τη θέση που του αναλογεί.
Ο νομός μας ψάχνει τη ταυτότητα του. Η Αιτωλοακαρνανία θέλει τη θέση της»
κατέληξε ο κ. Κατερινόπουλος.