Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Με επιτυχία η 6η Πανελλήνια Συνάντηση Παραδοσιακών Χορευτικών στο Μεσολόγγι













Εκατοντάδες κόσμου παρακολούθησαν την 6η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Τμημάτων στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου της πόλης.
Τα μέλη των χορευτικών τμημάτων με την συνοδεία ζωντανής ορχήστρας παρουσίασαν με εξαιρετικό τρόπο χορούς και τραγούδια απ’ όλη τη χώρα, αποσπώντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού, που όπως αναφέραμε είχε κατακλύσει την πλατεία του Μεσολογγίου.
Στην συνάντηση μετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Αγρινίου, του καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου, οι «Ρίζες» Ανδραβίδας, του «Σούλι» Πατρών, του δήμου Σκύδρας και φυσικά του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Η έφορος του Χορευτικού τμήματος του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Μεσολογγίου, Ερμιόνη Μπαταργιά ανοίγοντας την εκδήλωση καλωσόρισε τα μέλη των τμημάτων στην πόλη και υπογράμμισε την σπουδαιότητα αυτών των εκδηλώσεων, για την διάσωση και την συνέχιση της λαογραφικής παράδοσης της χώρας μας.