Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Θ. Κατερινόπουλος: "Μια ματιά στο χάρτη αρκεί. Αιτωλοακαρνανία ισχυρή. Ελλάδα ισχυρή".







Σκληρή κριτική άσκησε στην πολιτική της Ν.Δ. ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας σε ετεροδημότες της Αθήνας στην κατάμεστη αίθουσα του "Κεραμεικού".



Μέσα σε ένα ζωηρό ακροατήριο όλων των ηλικιών ο κ. Κατερινόπουλος αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και στα τεράστια προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η διακυβέρνηση της Ν.Δ.,
Ο κ. Κατερινόπουλος μίλησε όμως και για την ασφάλεια των πολιτών λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός βιώνει την υστέρηση η οποία είναι αναμφισβήτητη. Στην αστυνομία υπηρετούν 52 χιλ άνθρωποι και οι σχέση αστυνομικού προς πολίτη είναι 1 προς 200 ενώ ο μέσος όρος σε ευρωπαϊκές χώρες είναι 1 προς 650. Άρα δεν τίθεται θέμα ανθρώπινου δυναμικού. Απαιτείται ριζική αλλαγή του οργανογράμματος της αστυνομίας. Διαμόρφωση αντεγκληματικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπών φορέων. Αναβάθμιση της εκπαίδευσης του αστυνομικού. Καθιέρωση της δια βίου εκπαίδευσης αυτού σε περιφερειακά κέντρα εκπαίδευσης. Αναβάθμιση υλικοτεχνικής υποδομής. Ξεκαθάρισμα του καθηκοντολογίου των αστυνομικών.
Αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί μια σειρά αρμοδιοτήτων που έχουν ανατεθεί μεμονωμένα στην αστυνομία, που μόνο αστυνομικό έργο δεν είναι, πρέπει άμεσα να αφαιρεθεί. Ο προσανατολισμός όμως της αστυνομίας πρέπει να είναι ο σεβασμός στον Έλληνα πολίτη και στα δικαιώματά του. Σεβασμός στο σύνταγμα της Χώρας και να καταλάβουν όλοι ότι η αστυνομία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κομματικού μηχανισμού. Το προσωπικό της προέρχεται από τους πολίτες και πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες αυτής της χώρας».
Ο κ. Κατερινόπουλος έκλεισε την ομιλία του στέλνοντας μήνυμα νίκης καλώντας τους Αιτωλοακαρνάνες να στρατευτούν για την Αιτωλοακαρνανία, το μεγαλύτερο και ομορφότερο νομό της χώρας.