Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες της ΕΠΣΝΑ για την αναβάθμιση της Διαιτησίας

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, η νέα επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣΝΑ πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών στο Αγρίνιο την πρώτη συγκέντρωση με τους εν ενεργεία διαιτητές του συνδέσμου.
Η συνάντηση η οποία έγινε και με αφορμή την έναρξη των αγώνων κυπέλλου της Ενώσεως αλλά και αγώνων για τα πρωταθλήματα είχε εποικοδομητικό χαρακτήρα αφού αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την συμπεριφορά και κυρίως την απόδοση των διαιτητών στους αγωνιστικούς χώρους ύστερα από την εφαρμογή του «νέου συστήματος διαιτησίας» που εφαρμόζεται στη χώρα μας και το οποίο εποπτεύεται από την UEFA.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ Σπύρος Ιωαννίδης, ο ταμίας και διοικητικός υπεύθυνος για τη διαιτησία Χρήστος Κόρρας, και το μέλος του ΔΣ και πρόεδρος της «τεχνικής επιτροπής» των Μεικτών ομάδων, Νίκος Γυφτάκης.
Σε χαιρετισμό που απεύθυνε ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ Σπ. Ιωαννίδης ευχήθηκε στους διαιτητές καλή αγωνιστική χρονιά και υπογράμμισε τις προοπτικές που ανοίγονται για το θεσμό από την εφαρμογή του νέου συστήματος.
Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΝΑ Νίκος Λύτρας παρουσίασε αναλυτικά το «Νέο Σύστημα Διαιτησίας» και αναφερόμενος στους στόχους της επιτροπής έδωσε οδηγίες εφαρμογής των κανόνων. Ο κ. Λύτρας τόνισε την αναγκαιότητα της συνεχούς επιμόρφωσης, προπόνησης των διαιτητών ώστε να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.
Ακολούθως από τη διοίκηση της ΕΠΣΝΑ παρατέθηκε δείπνο στους συμμετέχοντες στην συγκέντρωση διαιτητές, σε γνωστό κέντρο του Αγρινίου.