Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Θάνος Μωραΐτης για την ομιλία Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ, ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλ/νίας και μέλος του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραίτης έκανε την εξής δήλωση:
«Σήμερα, από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το όραμα του, το όραμά όλων μας για την Ελλάδα του αύριο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, απευθύνθηκε με σαφήνεια στις παραγωγικές τάξεις, τους εργαζομένους, τον νέο άνεργο, τον μισθωτό, τον αγρότη και τον συνταξιούχο για το πρόγραμμα 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ και τις στοχευμένες πολιτικές που θα οδηγήσουν στην εθνική ανάταση.
Πολιτικές που θα ενισχύσουν την αγορά και θα περιορίσουν την κρατική σπατάλη ώστε να ακολουθήσει το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη.
Σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπου συγκρούονται δυο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις για τη χώρα και την πολιτική, το ΠΑΣΟΚ έχει το σχέδιο για να πάμε μπροστά. Ένα σχέδιο βασιζόμενο σε τέσσερεις άξονες: Την στήριξη του εισοδήματος, την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, την ενίσχυση της απασχόλησης και το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών.
Με τα μέτρα αυτά, αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος, τους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα. Δημιουργείται ένα κράτος ευνομούμενο, με διαφάνεια, ισχυρή περιφερειακή αυτοδιοίκηση και έλεγχο στο πολιτικό χρήμα. Η χώρα θα αποκτήσει την δύναμη και την θέση που της αξίζει. Απέναντι στην μιζέρια του χθες απαντάμε με συγκεκριμένο πρόγραμμα και απελευθερώνουμε την αισιοδοξία και την δημιουργικότητα του Έλληνα και της Ελληνίδας.
Απέναντι στις προφάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καραμανλή ώστε να δικαιολογηθούν τα αδιέξοδα, λέμε πως ήρθε η ώρα για αποφάσεις, που θα φέρουν την ελπίδα για μια νέα εποχή.»

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ
Συνεχίζονται στο μεταξύ οι περιοδείες του Θάνου Μωραΐτη στην Αιτωλ/νία. Τελευταίος σταθμός ήταν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, ο δήμος Παραβόλας, όπου ο υποψήφιος βουλευτής μίλησε σε πολίτες σε δημοτικά διαμερίσματα καθώς και στην Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, στην έδρα του δήμου.
Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ο Θάνος Μωραίτης περιοδεύει στην Μακρυνεία και την Τρίτη τον δήμο Ινάχου.