Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ξεκίνησε η τοποθέτηση μπαρών στις εισόδους των πεζοδρόμων στο Μεσολόγγι

Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η τοποθέτηση μπαρών
...ξεκίνησε το "ξήλωμα"!!!
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δήμος Μεσολογγίου


Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υποβάλλοντας μηνύσεις κατ’ αγνώστων για τις φθορές και τις κλοπές που καταγράφηκαν στα κολωνάκια και τις μπάρες που πρόσφατα τοποθετήθηκαν στις εισόδους των πεζοδρόμων, του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης για τους πεζοδρόμους του ιστορικού κέντρου, με την τοποθέτηση όπως αναφέραμε της ανάλογης σήμανσης, προκειμένου να αποφευχθεί η κίνηση τροχοφόρων στους πεζοδρόμους.
Μια ενέργεια του δήμου που αποτελεί καθολικό αίτημα των δημοτών, ώστε επιτέλους οι πεζόδρομοι να αποκτήσουν την πραγματική τους έννοια και να μην είναι «παρκαρόδρομοι».
Δυστυχώς όμως υπήρξαν αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της μελέτης που δημιουργούν έντονο προβληματισμό.
Σε κάθε περίπτωση όμως το έργο θα συνεχισθεί κανονικά και με βάση τα προβλεπόμενα από τη μελέτη.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, σχολιάζοντας αυτές τις κακόβουλες ενέργειες τόνισε: «Αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα λήψης δραστικών μέτρων για τον περιορισμό της άναρχης κίνησης τροχοφόρων στους πεζοδρόμους του ιστορικού κέντρου ξεκινήσαμε την τοποθέτηση μπαρών στις εισόδους.
Κι αυτό διότι οι οδηγοί δεν συμμορφωνόταν με τα τροχονομικά μέτρα και τους ελέγχους που γινόταν.
Είναι ένα έργο που το ζητούσε η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.
Κάποιοι για καθαρά ιδιοτελείς λόγους ξεκίνησαν να καταστρέφουν τις μπάρες.
Γι’ αυτό προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη.
Ταυτόχρονα όμως θέλω να τονίσω σε κάθε κατεύθυνση ότι βούλησή μας είναι οι πεζόδρομοι να λειτουργήσουν ως πεζόδρομοι δίνοντας τέλος στην ασυδοσία που κυριαρχεί στο χώρο αυτό.
Ζητώ από τους συμπολίτες μας να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή της δημοτικής αρχής».