Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Κ. Καραμανλής: "Καμιά ψήφος χαμένη. Καμιά ψήφος χαρισμένη. Η νέα νίκη είναι στα δικά σας χέρια. Όλοι μαζί μπορούμε"








«Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους. Είναι η ώρα που κρίνεται το μέλλον του Τόπου. Είναι ώρα συστράτευσης και συμμετοχής. Ζητείστε από όλους να κρίνουν με τη σκέψη στην επόμενη μέρα. Στο μέλλον της Πατρίδας μας. Ζητείστε να είναι όλοι παρόντες. Κανένας να μη λείψει. Καμιά ψήφος χαμένη. Καμιά ψήφος χαρισμένη. Η νέα νίκη είναι στα δικά σας χέρια. Όλοι μαζί μπορούμε» με την σαφή αυτή παρότρυνση στους ψηφοφόρους του, ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής έκλεισε την σύντομη ομιλία στο Μεσολόγγι, το μεσημέρι του Σαββάτου.
Εκατοντάδες οπαδοί της ΝΔ επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Κ. Καραμανλή στο λιμάνι του Μεσολογγίου και σε κάθε περίπτωση η παρουσία του Πρωθυπουργού στην Αιτωλοακαρνανία ενίσχυσε το ηθικό των ψηφοφόρων του, ενόψει της αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου.
Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής άσκησε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «μοιράζει ακάλυπτες επιταγές», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κυβερνητικό έργο για την περιοχή τονίζοντας την πρόοδο των εργασιών για την Ιόνια Οδό, τα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος (ΧΥΤΑ σε όλο το νομό, βιολογικοί καθαρισμοί κλπ.) αλλά και τις πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός για την ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία τονίζοντας: «Το αίτημά σας για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, γίνεται, ήδη, πραγματικότητα. Δημιουργούνται, αρχικά, τέσσερα τμήματα και σχολές στο Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και σε άλλες πόλεις του Νομού».
Αναφορικά με τις αναπτυξιακές υποδομές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Αιτωλοακαρνανία ο κ. Καραμανλής επεσήμανε:
«Κατασκευάζονται δεκάδες άλλα σημαντικά έργα. Ανάμεσά τους (με προϋπολογισμό 75 εκ. ευρώ) η ανακατασκευή της διώρυγας Δ1 και η επέκταση της διώρυγας Αµβρακίας - Αµφιλοχίας. Αλλά και το έργο που αφορά στο Φράγµα Αχυρών και τα αρδευτικά δίκτυα στο Κεντρικό Ξηρόμερο. Συνολικά από τα δύο αυτά έργα θα αρδεύονται 125 χιλ. στρέμματα.

Πέρα από τα έργα αυτά, σημειώνω…
- τον εκσυγχρονισμό αντλιοστασίων στην πεδιάδα του κάτω Αχελώου,
- τη βελτίωση των υποδομών και των εγκαταστάσεων στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου,
- την υλοποίηση περίπου 300 σχεδίων βελτίωσης γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
Θέλω, προπάντων, να επισημάνω τη δημιουργία νέων αναπτυξιακών υποδομών.
• Μία από αυτές είναι η νέα Μαρίνα Μεσολογγίου, εδώ, δίπλα μας.
• Μια δεύτερη, εξαιρετικά σημαντική, υποδομή αφορά στο νέο λιμάνι του Αστακού και τη μοναδική για την Ελλάδα Ναυτική Βιομηχανική Περιοχή, στο Πλατυγιάλι. Μια επένδυση που έφτασε στα 150 εκ. ευρώ και ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.»
Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής επισκέφτηκε τη Μαρίνα Μεσολογγίου, ενώ νωρίτερα είχε επιθεωρήσει το εργοτάξιο για την Ιόνια Οδό στην Καλυδώνα.
Επόμενος σταθμός του Πρωθυπουργού στην Αιτωλοακαρνανία ήταν το φράγμα των Αχυρών στο δήμο Μεδεώνος (Κατούνα).

(ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ)