Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Κατάληψη των γεφυριών του Αιτωλικού για τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"




Γράφει ο Απόστολος Μπλίκας

Τη Δευτέρα 3 Μαϊου 2010, μετά το μεσημέρι, για 40 λεπτά, μια ομάδα 100 πολιτών του Αιτωλικού έκανε κατάληψη των ανατολικών γεφυριών του νησιού, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να γνωστοποιήσει στα ΜΜΕ την αντίθεσή της στο Σχέδιο «Καλλικράτης» που ενσωματώνει τον ιστορικό Δήμο Αιτωλικού στο Δήμο Μεσολογγίου. Η διέλευση των οχημάτων σταμάτησε για μισή ώρα, παρότι οι οργανωτές είχαν στόχο τουλάχιστον τη 1 ώρα.
Οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν και σε συνεννόηση με το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού άνοιξαν το δρόμο – την ανατολική είσοδο του νησιού, στ’ ανατολικά γεφύρια - κι άφησαν τον κόσμο να πάει στον προορισμό του, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι μια μικρή αρχή των κινητοποιήσεων που πρόκειται ν’ ακολουθήσουν. Επελέγη μια ήπιας μορφής και σε μικρή κλίμακα κινητοποίηση, προκειμένου να γίνει μια πρώτη ενημέρωση και να ακουστούν οι τυχόν αντιδράσεις.
Το σίγουρο είναι ότι μετά από μια συνέλευση που πραγματοποιείται την Τρίτη 4 Μαϊου, 6 η ώρα το απόγευμα, σε χώρο που επέλεξαν οι διοργανωτές (ταβέρνα «το ψαροκάλυβο του Μάκη»), θα προγραμματιστεί κλείσιμο των καταστημάτων του νησιού, και όχι μόνο, πορεία προς τη Νομαρχία του Μεσολογγίου, ενημέρωση, και πιθανή κατάληψη του κόμβου του Κεφαλοβρύσου (3 χιλιόμετρα έξω απ’ το Αιτωλικό, στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων).
Όλα δείχνουν πως, όσο και να είναι βραχύς ο αγώνας, τα δύσκολα για τον «Καλλικράτη» και τη διανομή των Δήμων, στην Αιτωλοακαρνανία, έρχονται και θα έχουν συνέχεια με απρόβλεπτες επιπτώσεις και αβέβαιο μέλλον.