Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Πολύς ο κόσμος στην Αγία Τριάδα στην Κλείσοβα








Πολύς ήταν ο κόσμος που χθες το απόγευμα συμμετείχε στο προσκύνημα στην Αγία Τριάδα, στο νησάκι της Κλείσοβας, συνεχίζοντας έτσι μια παράδοση χρόνων που γίνεται στα πλαίσια του πανηγυριού τ’ Άη – Συμιού.
Πανηγυριστές φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές, οι αρχές της πόλης και κάτοικοι του Μεσολογγίου όπως κάθε χρόνο την τελευταία ημέρα του πανηγυριού προσήλθαν στο ιστορικό νησί της Κλείσοβας για να τιμήσουν τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών στην πιο φονική μάχη κατά τις πολιορκίες του Μεσολογγίου.
Ύστερα από τη δέηση που εψάλλει στον εκεί Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Πεσόντων και ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων. Συγκινητική ήταν η στιγμή που μετά το τέλος των καταθέσεων οι προσκυνητές έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Φέτος όσοι βρέθηκαν στην Αγία Τριάδα έφυγαν με ένα αίσθημα ικανοποίησης, αφού το προηγούμενο διάστημα έγιναν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης στον ιστορικό ναό με μέριμνα του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» και την συνδρομή του δήμου Μεσολογγίου.
Μετά το τέλος της τελετής όλοι οι επισκέπτες απόλαυσαν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα που μεράκι προετοίμασαν και προσέφεραν τα μέλη του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» και φυσικά δεν έλειψαν οι χοροί και τα τραγούδια υπό τους ήχους των ζουρνάδων.