Σάββατο 15 Μαΐου 2010

"Φωτιές" άναψε η Σοφία Γιαννακά με την άρνησή της να υιοθετήσει το αίτημα για σύσταση νέας περιφέρειας

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΏΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΆΝΩΝ» (διαβάστε εδώ) η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Σοφία Γιαννακά μεταξύ άλλων εξέφρασε τη διαφωνία της με την πρωτοβουλία που αναλήφτηκε από κορυφαίους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, για την σύσταση περιφέρειας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με γεωγραφικό επίκεντρο την Αιτωλοακαρνανία.
«Ποτέ δεν έγινε συζήτηση για αλλαγή περιφέρειας. Όλες οι περιφέρεις στην Ελλάδα έμειναν στα παλιά τους όρια. Αν άλλαζαν θα έπρεπε να επαναδιαπραγματευθούμε το ΕΣΠΑ. Ποιος θέτει θέμα αλλαγής περιφέρειας στην Αιτωλοακαρνανία; Μόνο αυτοί που έχουν προσωπικό όφελος και λέγοντας ψέματα η ανακρίβειες νομίζουν ότι μπορούν να εξαπατούν τους πολίτες. Είναι οι ίδιοι που κρατούν ακίνητη και αγκυλωμένη την Αιτωλοακαρνανία τα τελευταία 30 χρόνια, αυτοί που την καταδίκασαν στην απερήμωση και στην απώλεια 20 μονάδων ΑΕΠ.»
είπε η κ. Γιαννακά αναφερόμενη στο αίτημα των φορέων.
Παράλληλα η βουλευτής εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτη Τσιχριτζή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στην κίνηση για την σύσταση νέας περιφέρειας, τονίζοντας: «Έμαθα ότι ο κύριος Τσιχριτζής κινητοποιήθηκε για δήθεν αλλαγή της περιφέρειας. Ας ασχοληθεί ο κ. Τσιχριτζής με την ελλειμματική ανάπτυξη, την καλπάζουσα ανεργία, την αστυφιλία στο εσωτερικό του νομού. Και όχι με μία συζήτηση που δεν τον αφορά.»
Οι παραπάνω τοποθετήσεις της κ. Γιαννακά όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ στο χορό των αντιδράσεων μπήκαν και οι κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο.
Κατ’ αρχάς σε κοινή ανακοίνωσή τους 17 παραγωγικοί φορείς μεταξύ των οποίων και το Επιμελητήριο απαντούν στην κ. Γιαννακά για το θέμα υπογραμμίζοντας: «Εμείς θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για να ξέρει τουλάχιστον το μόρφωμα της Περιφέρειας, ότι τρικλοποδιές και υστέρηση χωρίς την κατακραυγή μας δεν θα επιφυλάξει ξανά για την περιοχή μας. Όποιος πολιτικός νομίζει ότι μπορεί να κρύβεται συστηματικά και να πετάει κορώνες από μακριά μπορεί να το πράξει. Αλλά καλό είναι τουλάχιστον στα τοπικά θέματα που δεν τα γνωρίζει, να σιωπά και ειδικά στα θέματα που αφορούν στο τι επιθυμούν οι παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής. Όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί πολλοί της κεντρικής πολιτικής σκηνής αποφάσισαν τώρα που η κατακραυγή έχει πια συγκεκριμένο στόχο να κάνουν και παρεμβάσεις αυτοδιοικητικού χαρακτήρα και να μοιραστούν μαζί μας τα οράματά τους για ένα τόπο που δεν γνωρίζουν καν.»
Ενώ στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «σαθρότητα» του επιχειρήματος για το ΕΣΠΑ και για τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν για το αίτημα. Ταυτόχρονα ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσαν οι τρεις κομματικές οργανώσει του ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο με την οποία ασκούν σφοδρή επίθεση στην «συντρόφισσά» τους για την θέση που διατύπωσε (ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ).
«Οι τρεις Τοπικές Οργανώσεις ΠΑΣΟΚ Αγρινίου, εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνο των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ αλλά και ολόκληρου του Αγρινιώτικου Λαού και όχι μόνο σε κοινή τους Συνεδρίαση είχαν εκφραστεί και είχαν ενημερώσει, τόσο τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αιτ/νίας, όσο και ολόκληρο τον τοπικό τύπο και τους πολίτες για τη διάθεσή τους να παλέψουν για την αλλαγή ορίων της Περιφέρειας. Θεωρούμε απαράδεκτο από βουλευτή του κινήματός μας να μας αποκαλεί υποτιμητικά μικρόνοες – αδιάφορους για την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας, καρεκλοκενταύρους και ότι λειτουργούμε για ιδίο όφελος.
‘Εμείς σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη της κ. Γιαννακά για μη αλλαγή της Περιφέρειας. Πιστεύουμε όμως ότι δεν εκφράζει τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών μας αλλά και των πολιτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Προκαλούμε μάλιστα να μας καταθέσει τις απόψεις της μέσα από εσωκομματικές διαδικασίες. Φαινόμενα υπεροπτικής λειτουργίας τα ΄ χει πληρώσει το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια και έχουν καταδικαστεί από τον λαό»
τονίζουν μεταξύ άλλων οι επικεφαλής των οργανώσεων στην ανακοίνωση που υπογράφει ο συντονιστής τους, Νίκος Πανταζόπουλος.