Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ενημερωτική εκδήλωση για το Ασφαλιστικό στο Επιμελητήριο




Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο, με θέμα: ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος που σε μια κατάμεστη αίθουσα από πολίτες των παραγωγικών τάξεων, εκπροσώπους Φορέων και εργαζομένους παρουσίασε τις αλλαγές που επίκεινται με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ισχύσει από τις αρχές Ιουνίου, αλλαγές που ήδη προκαλούν ανησυχία σε εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.


Αναφέρθηκε στα βασικά σημεία των αλλαγών αυτών, με τη θεσμοθέτηση ορίου 40ετίας για συνταξιοδότηση, την σύνδεση του ορίου συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής (κάτι που όπως είπε πρώτη φορά αποφασίζεται παγκόσμια), μιλώντας για τη χειρότερη ρύθμιση που μπήκε ποτέ στο ασφαλιστικό. Παράλληλα για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο στα 65 χρόνια, έως το τέλος του 2013 με έναρξη το 2011 την οποία χαρακτήρισε πολύ επαχθή για όσους θίγονται.
Τέλος παράλληλα με την εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το βιβλίο του καθηγητή «Ασφαλιστικό ώρα μηδέν. Το μέλλον των συντάξεων», ενώ ακολούθησε συζήτηση και δόθηκε πλήθος απαντήσεων σε πολίτες όλων των επαγγελμάτων και ηλικιών για ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα .
Να σημειωθεί ότι το πρωί της ίδιας ημέρας στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, δόθηκε συνέντευξη τύπου για τα τοπικά ΜΜΕ από τον καθηγητή κ. Μητρόπουλο, ο οποίος ανέπτυξε διεξοδικά τις απόψεις του για τις εξελίξεις και απάντησε σε ερωτήματα δημοσιογράφων.