Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Με 9 δικαιολογητικά πρέπει να συνοδεύεται η αίτηση για αποζημίωση των πλημμυροπαθών στο Μεσολόγγι. Στο "Τρικούπειο" ξεκίνησε και συνεχίζεται η υποβολή

Συνεχίζεται στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου (1η αίθουσα) στο Μεσολόγγι, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις, δημοτών που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββάτου.
Η καταγραφή και υποβολή της σχετικής αίτησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση, για την συντομότερη καταβολή των αποζημιώσεων, καθώς τα κλιμάκια που βρίσκονται ήδη στο Δήμο, ενεργούν αυτοψίες, με βάση τις αιτήσεις των δημοτών, αλλά και τα στοιχεία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Μετά δε, από απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά, από σήμερα στον ίδιο χώρο, ξεκινά η καταγραφή και υποβολή αιτήσεων για αποζημιώσεις, από  επιχειρήσεις – γραφεία και εμπορικά καταστήματα, καθώς επίσης για ζωικό – φυτικό κεφάλαιο.
 Αναφορικά με τις αιτήσεις δημοτών για αποζημιώσεις σε ζημιές σε οικίες μαζί με την αίτηση οι πληγέντες θα πρέπει να καταθέτουν και τα παρακάτω δικαιολογητικά σε φωτοαντίγραφα:




1. ΑΙΤΗΣΗ (παρέχεται από την υπηρεσία).
2. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
3.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αυτεπάγγελτη αναζήτηση από την υπηρεσία)
4. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης (Ε1) και εκκαθαριστικό σημείωμα οικονομικού έτους 2015
5. ΕΝΦΙΑ και Αντίγραφο Ε9,  για απόδειξη ιδιοκτησίας.
6. Μισθωτήριο ή απόδειξη ενοικίου  για περιπτώσεις μισθωμένων κατοικιών  ή αντίγραφο Λογαριασμού ΔΕΚΟ,  στο όνομά μου.
7. Αντίγραφο κάρτας ανεργίας για τον αιτούντα και για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας
8. Οποιοδήποτε παραστατικό δικαιολογεί την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το άτομο (φυσική  καταστροφή, όπως πλημμύρα)
9.  Πιστοποιητικό αναπηρίας  σε ισχύ από αρμόδια επιτροπή ΚΕΠΑ (μόνο για  αναπηρία 67% και άνω).