Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Πλημμύρα "οργής και αγανάκτησης" στο Μεσολόγγι (VIDEO)

Οδός Κλεισόβης στο κέντρο του Μεσολογγίου, μερικές δεκάδες μέτρα νότια της κεντρικής πλατείας

Αγρός που κυριολεκτικά έχει μετατραπεί σε λίμνη.
Βρίσκεται μερικά μέτρα μετά τον "Βιολογικό" στο δρόμο προς το ΤΕΙ
Πολλές είναι οι "πληγές" που άφησε πίσω της, στο Μεσολόγγι η πρωινή νεροποντή καθώς αρκετές ώρες μετά ακόμη υπάρχουν πλημμυρισμένοι δρόμοι και κυρίως δεκάδες να είναι τα πλημμυρισμένα σπίτια, με τα συνεργεία της πυροσβεστικής να κάνουν ακόμη απαντλήσεις υδάτων.
Εκτός από τα πλημμυρισμένα σπίτια προβλήματα καταγράφονται και στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο της περιοχής αφού πολλά είναι τα χωράφια που κυριολεκτικά έχουν μετατραπεί σε "θάλασσα"!!! Στον Άγιο Θωμά, μάλιστα, πνίγηκαν ζώα σε ποιμνιοστάσιο της περιοχής.
Πέραν του μεγάλου ύψους της βροχής, η κύρια αιτία που προκάλεσε το πρωτοφανές πλημμυρικό φαινόμενο στο Μεσολόγγι αποδίδεται αφενός στη μη λειτουργία των αντλιοστασίων ομβρίων υδάτων και αφετέρου, στον μη έγκαιρο καθαρισμό των αποστραγγιστικών ρεμάτων και τάφρων της περιοχής.





Γεφυράκι σε αποστραγγιστικό ρέμα που προφανώς λόγω της βλάστησης δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ροή νερού

Πλημμυρισμένο και το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ στο δρόμο για το ΤΕΙ
Τα αίτια αυτά, έχουν προκαλέσει, κύμα οργής και αγανάκτησης, κατά των αρμοδίων υπηρεσιών και κυρίως κατά του δήμου Μεσολογγίου, για την ολιγωρία που επέδειξαν μιας και ήδη διανύουμε τη φθινοπωρινή περίοδο και παρόμοια φυσικά φαινόμενα είναι συνηθισμένα στην περιοχή, χωρίς όμως την τελευταία 20ετία να έχουν καταγραφεί τέτοιας έκτασης ζημιές.
"κατόπιν εορτής" ο καθαρισμός του ρέματος στο ΤΕΙ....
Ως MessolonghiNews όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος έτσι και τώρα θα πρέπει να επαναλάβουμε την παρότρυνσή μας που τη ΔΕΥΑΜ, ώστε επιτέλους να γίνει προμήθεια ηλεκτρογεννητριών για να εξασφαλιστεί η λειτουργία των αντλιοστασίων.
Εννοείται, τέλος, ότι ο καθαρισμός των φρεατίων, ρεμάτων και τάφρων θα πρέπει να γίνει έγκαιρα και όχι "κατόπιν εορτής" όπως ξεκίνησε να γίνεται σήμερα ο καθαρισμός του ρέματος στο ΤΕΙ....