Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Και διακοπή υδροδότησης στο Μεσολόγγι. Ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών από τη χθεσινή πλημμύρα (video)

Χωρίς νερό βρήκε το ξημέρωμα της Κυριακής τους κατοίκους του Μεσολογγίου καθώς λόγω ηλεκτρομηχανολογικής βλάβης τέθηκε από τις 3 τα ξημερώματα εκτός λειτουργίας το κεντρικό αντλιοστάσιο του Ευήνου. Η βλάβη αποκαταστάθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι, χωρίς όμως τουλάχιστον μέχρι και αυτή την ώρα ( 2:30μ.μ.) να έχει υπάρξει κανονική ροή στο δίκτυο.

Έτσι, οι κάτοικοι της πόλης αντιμετώπισαν, ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα, πλέον των όσων προκάλεσε, η χθεσινή πλημμύρα. 15 τουλάχιστον οικογένειες διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της πόλης, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του δήμου Μεσολογγίου, ενώ με απόφαση του δήμου της πόλης αύριο Δευτέρα 24 Οκτωβρίου δεν θα λειτουργήσει το 5ο δημοτικό και νηπιαγωγείο στην περιοχή του Αγ. Παύλου καθώς εκεί καταγράφονται και οι περισσότερες ζημιές σε κατοικίες.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου και μετά την ικανοποίηση του αιτήματος για κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της πόλης οι δημότες που επλήγησαν από τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα, από αύριο Δευτέρα 24-10-2016 μπορούν να προσέρχονται στην 1η αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Μεσολόγγι, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση για οικονομική αποκατάσταση. Η συμπλήρωση και υποβολή του εντύπου είναι απαραίτητη προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσής τους.

Ταυτόχρονα το πρωί της Κυριακής στο δημαρχείο Μεσολογγίου σε σύσκεψη παρουσία του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, του δημάρχου Μεσολογγίου και άλλων παραγόντων έγινε σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης.

Αμέσως μετά, τρία κλιμάκια υπηρεσιακών παραγόντων, τα οποία συστάθηκαν για τις απαραίτητες αυτοψίες, αλλά και καταγραφές των ζημιών σε όλη την έκταση του Δήμου, έχουν ήδη αναχωρήσει ξεκινώντας από τον αστικό χώρο της πόλης του Μεσολογγίου.