Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Και πνιγμοί ζώων σε ποιμνιοστάσια από τις πλημμύρες στο Μεσολόγγι (video)

Με αργό ρυθμό γίνεται η απάντληση των νερών από τους δρόμους του Μεσολογγίου, καθώς εκτός των άλλων έχει τεθεί, εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, το αντλιοστάσιο ομβρίων υδάτων απέναντι από το δημοτικό στάδιο της πόλης.
Ταυτόχρονα ζημιές καταγράφονται και στην περιοχή του Αγίου Θωμά και της Ζεστής Μεσολογγίου, όπου κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν ότι πνίγηκαν ζώα σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις από την ολιγωρία που είχαν επιδείξει το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον καθαρισμό ρεμάτων, χαντακιών κλπ. στην περιοχή.
Προβλήματα υπάρχουν και στην περιοχή της Βίγλας με την κυρία Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου να μας καταγγέλλει σε επίστολή της στο MessolonghiNews: "πολύ πριν το εν λόγω πλημμυρικό φαινόμενο είχα ειδοποιήσει της αρμόδια υπηρεσία στην Πάτρα ότι τα χαντάκια  στην περιοχή ΚΤΕΟ και καθ΄΄ολη τη οδό προς Μεσολόγγι είναι βουλωμένα. Μολονότι ήλθαν από την Πάτρα για αυτοψία, αλλά κανένα έργο αντιπλημμυρικό δεν εκτελέστηκε,  ούτε κάν καθαρισμός, με αποτέλεσμα  με την βροχή να γεμίσουν τα χαντάκια και να πλημμυρίσει η αυλή μου και το υπόγειο του σπιτιού μου." 

 Από τη ΔΕΥΑΜ, τέλος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



"Η ένταση και η διάρκεια των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή μας, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, έχουν ως αποτέλεσμα τον πλημμυρισμό δρόμων και οικιών, ιδιαίτερα στην πόλη του Μεσολογγίου. 
Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο λόγω των διακοπών ρεύματος και της μη ομαλής λειτουργίας των αντλιοστασίων αποχέτευσης.  
Η ΔΕΥΑΜ κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την ομαλή λειτουργία των ηλεκτρομηχανολικών εγκαταστάσεων και την αντιμετώπιση των έντονων φαινομένων."