Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Το βιβλίο "οι δήμαρχοι Μεσολογγίου" του Διονύση Μπερερή παρουσιάζεται στη "Διέξοδο"

Οι εκδόσεις "Aιτωλοακαρνανικός Τύπος", μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους βιβλίο με τίτλο "ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ", του συγγραφέα Διονύση Μπερερή.

Πρόκειται για μία πολυτελή έκδοση 296 σελίδων, που συνοδεύεται από ανέκδο- τες φωτογραφίες και αναφέρεται για πρώτη φορά στη ζωή, την ιστορία και τα έργα όλων όσοι πέρασαν από το Δημαρχιακό θώκο της ιστορικής πόλης του Μεσολογγί- ου, από το 1836 μέχρι και σήμερα.

Είναι ένα μοναδικό ντοκουμέντο - μαρτυρία που ουσιαστικά αναφέρεται σε όλη την μακρά ιστορία της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου, μέσα από τα πρόσωπα τα οποία πρωταγωνίστησαν σε αυτήν.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 7 μ.μ. στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης – Μουσείο Διέξοδος, στο Μεσολόγγι με ομιλητές τους: Σπ. Βλαχόπουλο, καθηγητή της Νομικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, Μ. Κοτίνη δικηγόρο και Π. Σόμπολο, δημοσιογράφο, πρ. πρόεδρο ΕΣΗΕΑ.

Ακολούθως θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου), με ομιλητές τους: Σπ. Βλαχόπουλο, καθηγητή της Νομικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, Π. Σόμπολο, δημοσιογράφο, πρ. πρόεδρο ΕΣΗΕΑ και Β. Ταλαμάγκα, δημοσιογράφο, Γεν. Δ/ντή Ειδήσεων της ΕΡΤ.

Τον συντονισμό των δύο εκδηλώσεων θα έχει ο Π. Κοντός, αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών