Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου ευχαριστούν την συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου



Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Προγραμμάτων «Απλά μαθήματα Βιβλιοθηκονομίας» και «Η λογοτεχνία ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι», 70 μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου  υποδέχθηκαν  τη συγγραφέα κυρία  Ελένη Πριοβόλου στο σχολείο  και συνομίλησαν μαζί της για το συγγραφικό της έργο και γενικότερα, για τη ζωή της, την πηγή της έμπνευσής της και για τα βιβλία της.
Πιο συγκεκριμένα στην συνάντηση ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάλυση του περιεχομένου και των χαρακτήρων  του νεανικού βιβλίου της «Τσόκο Μπλοκ» το οποίο η θεατρική ομάδα του σχολείου  θα διασκευάσει σε θεατρικό έργο και θα το ανεβάσει στο θεατρικό σανίδι.




Επιπλέον κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής των δύο προγραμμάτων στην Αθήνα στις 19,20 και 21 Ιανουαρίου, η κυρία Ελένη Πριοβόλου  ξενάγησε τους μαθητές στα μυστικά ιστορικά μονοπάτια των βιβλίων της στα Αναφιώτικα, στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι.

«Την ευχαριστούμε θερμά για την μοναδική εμπειρία και ελπίζουμε και σε άλλα εμπνευσμένα «ταξίδια» μαζί της.» είναι το μήνυμα των μαθητών στη διακεκριμένη συγγραφέα.