Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό στο Αιτωλικό!

Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες  ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφορικά με το ζήτημα της υδροδότησης του Αιτωλικού, στην οποία συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά, ο προϊστάμενος και στελέχη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Αιτωλ/νίας, αιρετοί και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ  έγινε εκτίμηση της κατάστασης σύμφωνα με τα στοιχεία που μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφασίστηκε υλοποίηση άμεσων και ταχύτατων ενεργειών για χορήγηση ασφαλούς νερού στο Αιτωλικό.
Συγκεκριμένα και δεδομένου ότι ο Δήμος βρίσκεται από τον περασμένο Οκτώβριο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άμεσα και πέρα από τα όσα έχουν ανακοινωθεί και δρομολογηθεί για την κάλυψη των αναγκών σε πόσιμο νερό (χορήγηση εμφιαλωμένου, δωρεάν διανομή σε όλα τα νοικοκυριά από βυτιοφόρα οχήματα), αποφασίσθηκαν τα εξής:



α) Μίσθωση επιπλέον ειδικών αδειοδοτημένων οχημάτων για επάρκεια νερού καθώς χρήση μικρότερων βυτιοφόρων για ειδικά σημεία της πόλης από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου
β) Επίσπευση διαδικασιών για έργα πλήρωσης της δεξαμενής του Αιτωλικού με νερό από Μεσολόγγι, Χρυσοβέργι, Σταμνά, Μάστρου και Νεοχώρι από τη ΔΕΥΑΜ
γ) Εγκατάσταση επιπλέον δημοτικών προνοιακών δομών στο Δημαρχείο Αιτωλικού
δ) Αναμονή παραλαβής των αποτελεσμάτων μέτρησης των δεικτών των δειγμάτων νερού που έχουν σταλεί τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα όσο και από το Δήμο σε ειδικευμένα εργαστήρια
ε) Από την ΔΕΥΑΜ στάλθηκε αίτημα στο Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών για ειδικότερη διερεύνηση του φυσικοχημικού φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πηγή Κεφαλοβρύσου.

 Υποστήριξη ευπαθών ομάδων πληθυσμού στο Αιτωλικό

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με την ύδρευση του Αιτωλικού,  για την άμεση αντιμετώπιση και συντονισμό ενεργειών προς βελτίωση συνθηκών ειδικών κατηγοριών δημοτών (ευπαθείς ομάδες, υπερήλικες άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λ.π.), σημειώνεται από τον δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πως παράλληλα και ενισχυτικά των τοπικών εκπροσώπων , θα βρίσκονται κλιμάκια από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου και υπαλληλικό προσωπικό.

Ανακοίνωση προς τους δημότες του Αιτωλικού

Με ανακοίνωση του αντιδημάρχου Σπυρίδων Ψιλογιάννη, παρακαλούνται οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Αιτωλικού που διαθέτουν στις οικίες τους κεντρικές μικρές δεξαμενές χρήσης νερού, να προσέλθουν αύριο Τρίτη 3 Ιανουαρίου στο χώρο του δημαρχείου και να το δηλώσουν, προκειμένου να τροφοδοτούνται καθημερινά για την κάλυψη των αναγκών τους.

Τηλέφωνα  επικοινωνίας για τη δημοτική κοινότητα Αιτωλικού

Γίνεται γνωστό πως για την αντιμετώπιση έκτακτων περιπτώσεων εξυπηρέτησης και μεταφοράς νερού, οι δημότες του Αιτωλικού μπορούν να απευθύνονται στους δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Σταράμο και Σπύρο Ψιλογιάννη καθώς και στον Πρόεδρο της δημοτικής  κοινότητας Αιτωλικού Γεώργιο Γένδουλα στα παρακάτω τηλέφωνα:

Σταράμος Παναγιώτης: 6944388930
Ψιλογιάννης Σπυρίδων: 6945275835
Γένδουλας Γεώργιος: 6942533356

Μέτρα και ενέργειες αντιμετώπισης της έλλειψης ασφαλούς νερού 

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης της η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αιτωλ/νίας ΠΔΕ, υλοποιώντας το συμβουλευτικό της ρόλο, με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του πληθυσμού, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ακαταλληλότητας του νερού στο δίκτυο Αιτωλικού συμπληρωματικά συστήνει στους πολίτες τα παρακάτω μέτρα που αφορούν τόσο τις κατοικίες όσο και τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος:
Α. Χρήση σκευών μιας χρήσης
Β. Προμήθεια πλαστικών δοχείων-περιεκτών κατάλληλων για τρόφιμα για την μεταφορά και προσωρινή αποθήκευση νερού
Γ. Να μη χρησιμοποιείται το νερό για καμία παραγωγική διαδικασία τροφίμων ή ποτών
Δ. Αποσύνδεση των συσκευών και μηχανημάτων παραγωγής καφέ, ροφημάτων, πάγου κλπ από το δίκτυο ύδρευσης
Ε. Αποσύνδεση από το δίκτυο φίλτρων ή άλλων συσκευών που χρησιμοποιούν το νερό
ΣΤ. Προμήθεια απολυμαντικών χεριών
Ζ . Τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης χρήσης του νερού του δικτύου σε εμφανή σημεία δημοσίων χώρων και δημόσιων παροχών νερού από το δίκτυο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2631361164, 2641363251 γραφείο και 6945 594149 κ. Διβάρη Ευτυχία
2631361604 γραφείο και 6974123419 κος Χαιδής Κων/νος

Διάθεση ξενοδοχείων

Από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου γνωστοποιείται στους δημότες του Αιτωλικού ότι μπορούν από απόψε το βράδυ και έως ότου αποκατασταθεί η υδροδότηση, να προσέρχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στα ξενοδοχεία «Λίμπερτυ» και «Θεοξένεια» στο Μεσολόγγι, προκειμένου να καλύψουν επαρκώς την ατομική τους υγιεινή.