Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Σε εορταστικό κλίμα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΜεσολογγίουΣε απόλυτα εορταστικό κλίμα έγινε το απόγευμα της Τετάρτης η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ιστορικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ραδιομεγάρου.
Τον ξεχωριστό εορταστικό τόνο στην εκδήλωση έδωσε το μουσικό σύνολο με φλογέρες του Μουσικού Ομίλου «Ιωσήφ Ρωγών» που υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Χασάπη απέδωσε εορταστικές μελωδίες και φυσικά τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς.
Με θερμά λόγια για το έργο που παράγεται και την κοινωνική συνεισφορά του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου μίλησαν, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Καρβέλης και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Επιφάνειος Καραγεώργος.
Μάλιστα η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά επεσήμανε την πρωτοβουλία του Ραδιοφωνικού Σταθμού που σε συνεργασία με το δήμο Μεσολογγίου να υλοποιήσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Συντελεστές Αστικής Ανάπλασης», που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να παρεμβαίνουν στη λήψη αποφάσεων για τα έργα και παρεμβάσεις της πόλης.
Ο πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου, Γιάννης Ατσαλάκης στην σύντομη ομιλία του παρουσίασε τους στόχους που έχουν τεθεί για διεύρυνση των δραστηριοτήτων του συλλόγου με τη διοργάνωση πολύπλευρων εκδηλώσεων σε συνεργασία με άλλους φορείς της περιοχής για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
Όπως υπογράμμισε σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου προγραμματίζεται σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτών της Εξόδου με θέμα το δημοτικό τραγούδι, καθώς και εκδηλώσεις αφιερωμένες στους ποιητές Διονύσιο Σολωμό και Κωστή Παλαμά.


Επίσης, ο κ. Ατσαλάκης τόνισε αναφορικά με τις εκπομπές που μεταδίδονται από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό τη δυνατότητα που έχει δοθεί σε συλλόγους της πόλης να παρουσιάζουν εκτενώς τις δραστηριότητές τους.
Ο πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για τη συνεχή βελτίωση και ενδυνάμωση του ραδιοφωνικού προγράμματος με εκπομπές ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα που κερδίζουν καθημερινά όλο και περισσότερους ακροατές, καθιστώντας έτσι τον Ραδιοφωνικό Σταθμό ως έναν από τους καλύτερους στην περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Τέλος ο κ. Ατσαλάκης μίλησε για την τεχνολογική αναβάθμιση των ραδιοθαλάμων του σταθμού που πλέον είναι πλήρως εξοπλισμένοι με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο υποδιοικητής του 2/39 Σ.Ε., Άνχης (ΠΖ) Δημήτρης Κατσαριώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεσολογγίου, Δημήτρης Μπουσμπουρέλης και Λάμπρος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Βασίλης Σπυρόπουλος, ο ιδρυτής της «Διεξόδου». Νίκος Κορδόσης, η πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου, Ροδάνθη Φλώρου, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, Ντίνος Πασιόπουλος, ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Κούστας, ο πρόεδρος της Ιστορικής - Αρχαιολογικής Εταιρείας, Αθανάσιος Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος της ΦΩΤΟΛΕΜΕ, Γιάννης Τσαλαφούτας, εκπρόσωποι φορέων, οι παραγωγοί των εκπομπών και φυσικά τα μέλη και πολλοί ακροατές του σταθμού.