Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο διδασκαλίας του χορού ¨Χασάπικος" στη "ΔΙΕΞΟΔΟ"

Ο ελληνικότατος ανδρικός χορός του χασάπικου αναδείχθηκε τη δεκαετία του '50 ως η πλέον γνήσια και αυστηρή έκφραση του ρεμπέτικου.
Σε όλες τις ταβέρνες του Μεσολογγίου τα χασάπικα είχαν προέχουσα θέση στα ηλεκτρόφωνά τους, και ήταν ελάχιστοι οι Μεσολογγίτες που δε γνώριζαν να τον χορεύουν. Όμως, το χασάπικο αυτό, δυστυχώς, ελάχιστοι πλέον Μεσολογγίτες το γνωρίζουν.
Έτσι, η "Διέξοδος", επειδή στα κυρίαρχα ενδιαφέροντά της έχει και τη διατήρηση της λαογραφικής - ιστορικής μνήμης, αποφάσισε την πραγματοποίηση ενός 15ωρου σεμιναρίου διδασκαλίας του χορού "Χασάπικος" με τις Μεσολογγίτικες φιγούρες από έμπειρο χορευτή.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 5 Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στο αίθριο του Ιστορικού Μουσείου "Διέξοδος" (Αθανασίου Ραζη-Κότσικα 23).Στο σεμινάριο μπορεί να λάβει μέρος ο οποιοσδήποτε ηλικίας 16 ετών και άνω.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο χώρο υποδοχής του Μουσείου κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του (Τετάρτη έως και Κυριακή 11-1), καθώς και στο τηλ.: 6976643610.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.