Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Έντονη κριτική Π. Παπαδόπουλου για τα προβλήματα της υδροδότησης στο δήμο Μεσολογγίου

Στο γεγονός της εγγραφής πίστωσης 100.000€ στον πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών για την εκπόνηση μελέτης για την υδροδότηση του δήμου Μεσολογγίου (σ.σ. Αιτωλικό) αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού "Η Κοινωνία Μπροστά", Π. Παπαδόπουλος.

Στην ίδια ανακοίνωση με τη μορφή ερωτημάτων ο κ. Παπαδόπουλος ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της υδροδότησης στο Αιτωλικό αλλά και για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το Σάββατο στο Μεσολόγγι με τις επαναλαμβανόμενες διακοπές λόγω βλαβών στον κεντρικό αγωγό.

Αναφορικά με την εγγραφή της συγκεκριμένης πίστωσης θα πρέπει να εξηγηθεί είτε από πλευράς ΔΕΥΑΜ είτε από τον κ. Παπαδόπουλο τι θα πρέπει να γίνει για να υπάρξει εκταμίευση....

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου έχει ως εξης:

"Με σχετική απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Χαρίτση, εγκρίθηκε πίστωση 100.000 ευρώ από 22/11/2016(!) δείτε σχετική απόφαση ΑΔΑ: ΩΝΛΟ465307-ΖΗΣ για μελέτη υδροδότησης Δήμου Μεσολογγίου, προκειμένου να διερευνηθούν εναλλακτικές πηγές υδροδότησης για το Αιτωλικό. Φορέας υλοποίησης της δράσης – μελέτης θα είναι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως αυτό προκύπτει από τη σχετική συλλογική απόφαση (ΜΟ 76 ΤΡΟΠ. 1).

Πλείστα τα ερωτηματικά και εύλογα τα ερωτήματα:

1. Τι έπραξε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Δήμος, ώστε να συνεργαστεί με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για να ξεκινήσει η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών;

2. Τι προτάσεις έχει για εναλλακτικές πηγές υδροδότησης του Αιτωλικού;

3. Τι έχει κάνει για την μελέτη μεταφοράς νερού από τον Εύηνο, ώστε να λυθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ το πρόβλημα;

ΤΙΠΟΤΑ απολύτως. Το μόνο το οποίο έπραξε ο Δήμος και η ΔΕΥΑΜ ήταν να προχωρήσει το ένα υποέργο από τη ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ούτως ή άλλως πηγή του Κεφαλοβρύσου και να βάλει τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να μιλήσει για “εξωθεσμικές” παρεμβάσεις. Προφανώς κάτι γνώριζε μετά από σχετική ενημέρωση για την παραπάνω εξέλιξη ο κ. Πατούλης.

Το συμπέρασμα είναι καταλυτικό: Είστε αθεράπευτα ανεπαρκείς να εκτελέσετε ένα τόσο επείγον και μεγάλο έργο και ταυτόχρονα παίζετε με τη δημόσια υγεία των κατοίκων!

ΥΓ1. Σήμερα ολόκληρη η πόλη του Μεσολογγίου παραμένει και πάλι χωρίς νερό από βλάβη στο ίδιο σημείο που προχθές επισκευάστηκε! Πείτε επιτέλους την αλήθεια στον κόσμο, ότι ανεβάζοντας τις ατμόσφαιρες στην πίεση του δικτύου, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τιναχθεί το δίκτυο στον αέρα, όπως στο συγκεκριμένο σημείο.

ΥΓ2. Με τις παρεμβάσεις που κάνατε, η περιοχή από Κεφαλόβρυσο, Χαλίκι και Μαγούλες τώρα υδροδοτείται από τη μολυσμένη πηγή Κεφαλοβρύσου! Τόσο καλά…"