Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Αιτωλοακαρνανία

«Για να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, πρέπει να φύγουμε από το κομματικό κράτος και να δώσουμε προτεραιότητα στον πολίτη. Θα πρέπει να πιστέψουμε στον Έλληνα πολίτη » δήλωσε από τη Ναύπακτο, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία, χθες, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο κ. Θεοδωράκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους δημάρχους Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες της περιοχής και είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με πολίτες αφού περπάτησε κεντρικούς δρόμους αυτών των πόλεως για να έχει άμεση επικοινωνία και επαφή.
Συγκεκριμένα εκτός των άλλων ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε τη βιομηχανία Agrino στο Αγρίνιο όπου ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας,  Κώστα Πιστιόλα τόσο για τις προοπτικές αυτής όσο κυρίως για ζητήματα που αφορούν ευρύτερα την επιχειρηματικότητα στο νομό.
Στο Μεσολόγγι ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε ανάλογη συνάντηση με τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών όπου του τέθηκε το ζήτημα των ελιών Καλαμών, αλλά και άλλα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα. Επίσης στο Μεσολόγγι ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε το ιχθυοτροφείο της Κλείσοβας και ξεναγήθηκε στο ιστορικό μουσείο «Διέξοδος».



Απαντώντας στο καλωσόρισμα του δημάρχου Μεσολογγίου ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ξύπνησα σήμερα σ' ένα ηλιόλουστο Μεσολόγγι, σ' ένα τόπο ευλογημένο, σ΄ ένα τόπο που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά και στους κατοίκους αλλά και στην πατρίδα.
Και όπως σας είπα και προσωπικά θα πρέπει και εμείς στην Αθήνα να κάνουμε κάποιες τελικές προσπάθειες για να λύσουμε κάποια παλιά προβλήματα της περιοχής. Το πρόβλημα της ανασφάλειας που νοιώθουν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου με την υγεία τους είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έχετε κάθε δίκιο να διαμαρτύρεστε γιατί υπάρχουν τεράστια κενά στην υγεία στην περιοχή και αυτό είναι ανεπίτρεπτο.
Ο κόσμος για να ζήσει σε μια περιοχή και για να δημιουργήσει χρειάζεται ασφάλεια, να έχει τουλάχιστον υποδομές υγείας τέτοιες που να του επιτρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην περιοχή του και όχι να μεταναστεύει για να τα λύσει. 
Επίσης πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν εδώ, στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, με δραστηριότητες παιδείας τέτοιες που να έχουν σχέση με την παραγωγή του τόπου. Η σύγχρονη παιδεία πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τις δυνάμεις της οικονομίας. Αυτό είναι το σύγχρονο μοντέλο. Σ΄ αυτά τα δύο πράγματα είμαστε συμπαραστάτες σας. Έχετε και εσείς πολλά να κάνετε, γιατί όπως σωστά το είπατε, πρέπει οι νέοι άνθρωποι αυτοί που δεν έχουν βαφτιστεί μέσα στους κομματικούς σωλήνες αλλά έχουν βγει από την πραγματική ζωή -από την παραγωγή- , να δώσουμε μια μάχη για να διορθώσουμε τα μικρά και τα μεγάλα που απασχολούν τον τόπο μας».
"Μπράβο σας! Η Ελλάδα ζει επειδή κάποιοι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι όταν είναι χρήσιμοι" σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου "Διέξοδος"


Τέλος, στις δηλώσεις του απάντησε σε ερώτηση για τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ εκτιμώντας ότι ο κόσμος της προοδευτικής παράταξης, ο κόσμος του κέντρου δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των κομματικών μηχανισμών και των παλιών προσωπικοτήτων. «Νομίζω ότι αυτό που θέλει είναι να του δοθεί η δυνατότητα να εκλέξει την ηγεσία του ο ίδιος ο κόσμος. Να μην προκύψει μια ηγεσία μέσα από στημένα συνέδρια και μέσα από μηχανισμούς, αλλά να έχουν το θάρρος οι υποψήφιοι να κατέβουν στην κοινωνία και η κοινωνία του κέντρου να βγάλει τον ηγέτη του κέντρου» ανέφερε χαρακτηριστικά.