Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Αλέξης Τσίπρας: "Ο λαός θα τους στείλει τώρα ένα καλό μήνυμα, και δε θα τολμήσουν τα νέα μέτρα"

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ασκεί, έκανε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Παναγοπούλου(Συντριβάνι) στο Αγρίνιο.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συνασπισμού κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανευθυνότητα και πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα και το χρέος για να προσθέσει: «Θα αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα με κάθε κόστος. Εννοούν με κάθε κόστος δικό σας. Των εργαζομένων που θα χάσουν τις δουλειές τους. Των χαμηλοσυνταξιούχων που θα δουν τα ψίχουλα που παίρνουν να κόβονται στη μέση. Των νοσοκομείων, που θα λειτουργήσουν με ακόμα περισσότερες ελλείψεις».
Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι "η κυβέρνηση προστατεύει τους οικονομικά ισχυρούς, που πλουτίζουν συνέχεια" και τόνισε ότι «επειδή η αύξηση αυτού του πλούτου κινδυνεύει με την κρίση να ανακοπεί, αυτοί που φτώχυναν καλούνται να υποβληθούν σε ακόμα μεγαλύτερες θυσίες.»
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού είπε ακόμη ότι μετά τις ευρωεκλογές «θα πέσουν ακόμα πιο φανατισμένα πάνω στις σχέσεις εργασίας, πάνω στο εισόδημα των χαμηλόμισθων, πάνω στις μικρές συντάξεις, πάνω στις κοινωνικές υπηρεσίες, για να αποσπάσουν χρήμα για τους λίγους».
Μάλιστα σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Γι αυτό στις ευρωεκλογές θα φάνε ένα γερό χαστούκι. Και αυτοί και όλοι όσοι υπηρέτησαν τόσα χρόνια την λογική που λέει τα πάντα στο κέρδος. Ο λαός θα τους στείλει τώρα ένα καλό μήνυμα, και δε θα τολμήσουν «τα νέα μέτρα».
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επιτέθηκε και κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «ο Γ. Παπανδρέου εξυπηρέτησε με τον επιμελέστερο τρόπο τις νεοσυντηρητικές πολιτικές που σήμερα καταγγέλλει».
Όσον αφορά τον Συνασπισμό, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για το περιβάλλον, στα κινήματα για τους ελεύθερους χώρους και στην υπεράσπιση του φυσικού πλούτου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και οι Ελένη Σωτηρίου και Στέλλα Φωτάκη, υποψήφιες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα περιοδεύσουν το Σάββατο στο Μεσολόγγι και την Κυριακή στη Λευκάδα.
Στο Μεσολόγγι στις 10 το πρωί θα επισκεφθούν το δημαρχείο της πόλης και ακολούθως θα έχουν συναντήσεις με φορείς της περιοχής.
Πηγή: ΑΠΕ - Φωτό: Αρχείου