Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Festival (B-FEST), 27 - 31 Μαΐου στη σχολή Καλών Τεχνών








H αντιεξουσιαστική εφημερίδα "ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ" διοργανώνει:
Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Festival (B-FEST), 27 - 31 Μαΐου στη σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, 182 33 Ρέντης).
Η ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ εκδίδεται από το 2003 βασιζόμενη στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και την αντί-ιεραρχία. Διεθνοποιήθηκε τον Ιούλη του 2008, συνεργαζόμενη με τον πιο ανατρεπτικό λόγο της Αμερικής, όπως αυτός αρθρώνεται από το δίκτυο ΖΝΕΤ.
Ο Howard Zinn, η Vandana Shiva, ο Michael Albert, ο Chris Spannos, ο Franco Berardi Bifo, η Lydia Sargent, ο Andrej Grubacic και ο Noam Chomsky (ο τελευταίος μέσω διαδικτύου) έρχονται για να μοιραστούν μαζί μας εμπρηστικές σκέψεις και προτάσεις.
Ο Michael Albert
είναι αμερικανός ακτιβιστής και συγγραφέας. Είναι απόφοιτος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και μαζί με τη Λύντια Σάρτζεντ έχουν ιδρύσει το πολιτικό ακτιβιστικό δίκτυο Znet και το περιοδικό Zmagazine. Έχει γράψει πολλά βιβλία και άρθρα και έχει αναπτύξει την οικονομική θεωρία της συμμετοχικής οικονομίας (participatory economics, PARECON). Στόχος ζωής του Άλμπερτ είναι η κατάργηση του καπιταλισμού ως κοινωνικό σύστημα και η εγκατάσταση της μετακαπιταλιστικής κοινωνίας.
Ο Howard Zinn είναι ιστορικός, θεατρικός συγγραφέας και κοινωνικός αγωνιστής. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα πολιτικών δικαιωμάτων και στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ. Έχει γράψει πάνω από 20 βιβλία. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός από την πετυχημένη θεατρική παράσταση, Ο Μαρξ στο Σόχο. Αναμένονται τα βιβλία του, A People's History of the United States από τις εκδόσεις Αιώρα και Declarations of Independence από τις εκδόσεις ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ.
Ο Noam Chomsky είναι καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ. Γεννημένος το 1928, είναι ίσως ένας από τους πιο αξιοσέβαστους διανοούμενους του 20ου αιώνα, ενώ έχει πλούσιο συγγραφικό και ακτιβιστικό έργο. Είναι ο μόνος από τους καλεσμένους που δε θα παρευρεθεί αυτοπροσώπως αλλά θα συμμετέχει με τηλεδιάσκεψη μέσω ιντερνέτ.
H Vandana Shiva είναι διδάκτωρ πυρηνικής φυσικής, φεμινίστρια, περιβαλλοντική ακτιβίστρια, ερευνήτρια και συγγραφέας. Αποτελεί εδώ και 20 χρόνια ηγετική μορφή του κινήματος της αντί-παγκοσμιοποίησης, στον αγώνα κατά των πολυεθνικών βιοτεχνολογίας και της πολιτικής του παγκόσμιου οργανισμού εμπορίου.
Ο Andrej Grubacic είναι αναρχικός ιστορικός από τα Βαλκάνια. Βασικό στέλεχος της αγωνιστικής δράσης στο Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ ("σπίτι" του αμερικανικού indymedia κτλ) Κατάγεται από Γιουγκοσλαβία και είναι θεωρητικός με βαθιά κινηματική δράση.
Ο Franco Berardi Bifo είναι συγγραφέας, θεωρητικός και ακτιβιστής των Μέσων. Ίδρυσε το περιοδικό A/traverso (1975-1981) και ήταν μέλος της ομάδας του Radio Alice, του πρώτου ελεύθερου πειρατικού ραδιοφωνικού σταθμού στην Ιταλία(1976-1978). Ήταν ενεργό μέλος του κινήματος της Αυτονομίας στην Ιταλία τη δεκαετία του '70, κατέφυγε στο Παρίσι, όπου δούλεψε με τον Felix Guattari στο πεδίο της σχιζοανάλυσης.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:
Τις μέρες του φεστιβάλ εκτός από το πολιτικό πρόγραμμα θα υπάρχει και πλούσιο πολιτιστικό. Καλλιτέχνες από διάφορες σκηνές θα πλαισιώσουν το πολιτιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.
Ανάμεσα τους οι: Γιάννης Αγγελάκας, Γιάννης Χαρούλης, Ντίνος Σαδίκης, Δημήτρης Πουλικάκος & Αδέσποτα Σκυλιά, Σωτηρία Λεονάρδου, Σπυριδούλα, Lost Bodies, Ζωρζ Πιλαλί, Αέρα Πατέρα, Σταύρος Λογαρίδης...
Hip Hop Live: Parasound, Under pressure, Elephant Phinix, Te Pavarurit,Κύκνειο Άσμα
D J SETʼ S: Max Lafranconi Dj set (Etnica/Pleiadians, Italy), Iraklis Mindphaser(Natural High), TEO(oktava rec gr) και πολλοί άλλοι...
Η Θεατρική ομάδα «ΖΕΡΜΙΝΛ» παρουσιάζει τον μονόλογο των Ντάριο Φό και Φράνκα Ραμε «Εγώ η Ούλρικε Μαινχοφ καταγγέλλω»
Κινηματογραφική ομάδα nosotros:
Κάθε μέρα στο χώρο του φεστιβάλ θα προβάλλονται ταινίες από την κινηματογραφική ομάδα Nosotros.
Παιδικό εργαστήρι: Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει μόνιμη έκθεση των δημιουργιών των παιδιών του Παιδικού Εργαστηρίου Nosotros.
Το εργαστήριο θα παραμένει ανοιχτό και τις ώρες που δεν θα υπάρχουν εκδηλώσεις, όπου τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά με παιχνίδια (twister κλπ).
Κάθε μέρα από τις 18:00 μέχρι τις 18:30 θα υπάρχει μια ομάδα παιδιών που θα κάνει ρεπορτάζ στο χώρο με πολλές πολλές φωτογραφίες.
Για περισσότερες πληροφορίες (πολιτικό - πολιτιστικό πρόγραμμα κ.α.):
http://babyloniafest.blogspot.com
Τηλ. επικοινωνίας: Μαρία Μάζη: 6939051312 - Γεωργία Παναγιωτοπούλου: 6944295785
E-mail: amariaizam@yahoo.gr