Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Επίθεση Τσίπρα σε Τραπεζίτες και Βιομηχάνους από το Μεσολόγγι








«Αισθάνομαι ότι τούτες τις ώρες η κοινωνία μας είναι μια πολιορκημένη κοινωνία από τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να συνεχίζει σε αυτή την χώρα ο πλούτος να μοιράζεται άδικα. Οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο της περιοδείας του.
Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Συνασπισμού έκανε λόγο «για το κόμμα των πλουσίων που δεν κατεβαίνει στις εκλογές, δεν λαμβάνει μέρος στις δημοσκοπήσεις,» αλλά είναι όπως είπε «κυρίαρχο».
Και πρόσθεσε: «Όραμά του είναι οι συντάξεις των 200 ευρώ, οι μισθοί των 500 ευρώ, η διάλυση της κοινωνικής συνοχής, η συρρίκνωση των εργασιακών σχέσεων, και η κατάργηση του κοινωνικού κράτους.»
Όσον αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «οι πολίτες πρέπει να στείλουν στις 7 Ιουνίου ένα ισχυρό μήνυμα, σε όλους όσοι θέλουν να κάνουν το μέλλον μας ακόμα πιο αβέβαιο». Και κατέληξε: «Ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους όσοι θέλουν να ρίξουν τη νέα γενιά στην απόγνωση, στην εργασιακή αβεβαιότητα». Επίσης ο πρόεδρος του Συνασπισμού αναφέρθηκε και στο έργο της εκτροπής του Αχελώου, για το οποίο δήλωσε την αντίθεση του Συνασπισμού σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει.
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλο, στο κεντρικό δημαρχείο, με τον οποίο συζήτησαν τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη, ενώ ξεναγήθηκε και στην Πινακοθήκη του δήμου.