Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Παρέμβαση Σαλμά για την ενίσχυση της ιατρικής φροντίδας των επαγγελματοβιοτεχνών


Άμεση ήταν η αντίδραση του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριου Σαλμά στο αίτημα της Ομοσπονδίας των Επαγγελματοβιοτεχνών της Αιτωλοακαρνανίας να παρέμβει για την λύση του προβλήματος της έλλειψης γιατρών βασικών ειδικοτήτων συμβεβλημένων με τον ΟΑΕΕ.
Ο κ. Σαλμάς συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του ΟΑΕΕ κ. Παπαθανασίου στον οποίο και εξέθεσε τα αιτήματα των συμπολιτών μας και ήδη δρομολογήθηκε η λύση ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί και επιβαρύνει οικονομικά τους χιλιάδες επαγγελματοβιοτέχνες του νομού.
Όπως αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά στην επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Υφυπουργός στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ράπτη « το συντομότερο δυνατό και στο χρονικό διάστημα του επόμενου μήνα, ( σ.σ. ο κ. Παπαθανασίου) θα προβεί στην υπογραφή των συμβάσεων με γιατρούς των ειδικοτήτων που ζητάτε»
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Σαλμά :
«Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,
Εκτιμώντας τη σοβαρότητα των προβλημάτων που μου εκθέσατε και τις επιπτώσεις τους στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, αναφορικά με την έλλειψη συγκεκριμένων Ιατρικών Ειδικοτήτων στην περιοχή του Αγρινίου, σας γνωρίζω ότι:
Με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και την υλοποίηση της πολιτικής δέσμευσής μας για στήριξη των ανθρώπων της επιχειρηματικής δράσης, επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του ΟΑΕΕ κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου και με διαβεβαίωσε ότι το συντομότερο δυνατό και στο χρονικό διάστημα του επόμενου μήνα, θα προβεί στην υπογραφή των συμβάσεων με γιατρούς των ειδικοτήτων που ζητάτε.
Παρακαλώ, θεωρείστε ως δεδομένη πάντοτε την αμέριστη συμπαράστασή μου σε κάθε σοβαρό ζήτημα που αφορά στον κλάδο σας».