Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κουβαλούσαν σαν "κρέατα" 41 λαθρομετανάστες


Δυο δουλέμποροι που κουβαλούσαν σαν "κρέατα" στο φορτηγό ψυγείο που βλέπεται 41 λαθρομετανάστες, συνέλαβε η αστυνομία.  Το μικρό αυτοκίνητο ήταν ο "προπομπός" για να αποφύγουν τα μπλόκα. Στις  02:20  τα ξημερώματα στο 30ο χλμ Ν.Ε.Ο Αντιρρίου – Ιωαννίνων, έξω από το Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, εντοπίστηκαν δύο Έλληνες, για παράνομη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, κατελήφθη ο πρώτος των συλληφθέντων να μεταφέρει με Δ.Χ.Φ [νταλίκα-κοντέινερ], ιδιοκτησίας του, σαράντα ένα (41) αλλοδαπούς, ενώ ο δεύτερος των συλληφθέντων, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ακολουθούσε-επιτηρούσε την νταλίκα.



Όπως προέκυψε από την ενεργηθείσα προανάκριση μετέφεραν στην Πάτρα τους αλλοδαπούς, με τελικό προορισμό την Ιταλία, λαμβάνοντας το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων Ευρώ (3.000) ευρώ, για κάθε μεταφερόμενο άτομο.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για δώδεκα (12) υπηκόους Παλαιστίνης, δώδεκα (12) υπηκόους Αλγερίας, ένδεκα (11) υπηκόους Αφγανιστάν, τέσσερις (4) υπηκόους Τυνησίας, ένα (1) υπήκοο Ιράκ και ένα (1) υπήκοο Ιράν. Οι επτά (7) είναι γυναίκες, οι δέκα τέσσερις (14) άνδρες και οι είκοσι (20) ανήλικοι, στερούμενοι άπαντες ταξιδιωτικών εγγράφων.
Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι λαθροδιακινητές, πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των χιλίων εκατόν ενενήντα Ευρώ (1.190€) καθώς και ένα (1) βιβλιάριο καταθέσεων.

Αναδημοσίευση από το Crimesonair