Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Συνάντηση για το "καλάθι" προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι


Την προσεχή Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, θα γίνει η πρώτη από τις τρεις συναντήσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια για το «καλάθι» αγροτικών προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας.
Στη συνάντηση, την οποία συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος θα συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος και τα μέλη της Επιτροπής που έχει συγκροτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πέτρος Αχιλλεόπουλος, Διονύσης Μαυρόγιαννης, Νίκος Μιχαλόπουλος και Παναγιώτης Στούπας.
Επίσης, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Δήμαρχοι που εκλέγονται στην Αιτωλοακαρνανία, εκπρόσωποι των Ενώσεων Συνεταιρισμών, των Ενώσεων Νέων Αγροτών, των Ομοσπονδιών Αγροτών και Ομάδων Παραγωγών.
Όπως είναι γνωστό θα ακολουθήσουν δυο ακόμη συναντήσεις, την Πέμπτη 7 Απριλίου στον Πύργο και την Δευτέρα 11 Απριλίου στην Πάτρα.



Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (pde.gov.gr) για το «Καλάθι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας». Στη διαβούλευση έχουν συμμετάσχει και διατυπώσει τη γνώμη τους ομάδες παραγωγών, αγροτικοί συνεταιρισμοί, ερευνητές, οικονομολόγοι, αναπτυξιακές εταιρείες της Αυτοδιοίκησης και παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.  
Όπως είναι γνωστό το «καλάθι προϊόντων της Περιφέρειας» είναι μια πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας με στόχο την τόνωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, την ανταγωνιστικότητα και την πιστοποίηση των προϊόντων, την σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την μεταποίηση και την ενίσχυση των εξαγωγών.