Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ικανοποίηση στο Αγρίνιο για τι Εφετείο


Αντίθετα με το Μεσολόγγι που η απόφαση του Χ. Καστανίδη να μην ιδρύσει το εφτείο δυτικής στερεάς Ελλάδας στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, στο Αγρίνιο όπου και ιδρύθηκε τελικά το εφετείο διάχυτη είναι η ικανοποίηση για την εξέλιξη.
Ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός σε δήλωσή του εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του προέδρου του εκεί δικηγορικού συλλόγου Λ. Υφαντή.
Ο κ. Μοσχολιός σε γραπτή του δήλωση σημειώνει:
«Θέλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις πολύχρονες προσπάθειες του Δήμου Αγρινίου, του Δικηγορικού Συλλόγου των φορέων και της τοπικής κοινωνίας.
Εργαστήκαμε με συνέπεια, με επιχειρήματα, με συνεργασία και χωρίς πολιτικές εξάρσεις,  όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να πείσουμε  την πολιτεία για την ανάγκη ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο. Η άμεση λειτουργία του Εφετείου στην περιοχή θα συμβάλει στην ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης αναβαθμίζοντας την ίδια τη λειτουργία της.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια στην υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας και ιδιαίτερα τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη, ο οποίος είχε την πολιτική βούληση και ικανοποίησε ένα αίτημα τριάντα ετών για την περιοχή».