Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Στήριξη στα προβλήματα των δήμων υποσχέθηκε η Ν. Μπακογιάννη από το Αγρίνιο (VIDEO)


Ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός προσφέρει στην πρόεδρο της ΔΗ. ΣΥ. αναμνηστικά δώρα

Συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη είχε σήμερα (Παρασκευή 11 Μαρτίου) στο Δημαρχείο Αγρινίου ο δήμαρχος, Παύλος Μοσχολιός. Η κ. Μπακογιάννη περιοδεύει από χθες στην Αιτωλοακαρνανίας έχοντας διαδοχικές συναντήσεις και επαφές με τοπικούς παράγοντες και φορείς αλλά καιι στελέχη του κόμματός της.
Ο κ. Μοσχολιός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την κα Μπακογιάννη για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, όπως η ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής, καθώς και για τις ιδιαιτερότητες του νέου Δήμου Αγρινίου οι οποίες μπορούν να γίνουν πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του.



Ο δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε επίσης στα  προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Αυτοδιοίκηση λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των θεσμοθετημένων πόρων από την κεντρική εξουσία.
« Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η κα Μπακογιάννη επισκέφθηκε την πόλη αλλά και το Δημαρχείο Αγρινίου, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι σέβεται και τιμά το θεσμό της Αυτοδιοίκησης τον οποίο άλλωστε έχει υπηρετήσει.
Συζητήσαμε τα θέματα που απασχολούν την περιοχή αλλά και την Αυτοδιοίκηση, τα οποία γνωρίζει πολύ καλά.
Για εμάς είναι σημαντική η παρουσία της γιατί έχει ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση και προσβλέπουμε όλοι οι Αυτοδιοικητικοί και στη δική της συμβολή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την Αυτοδιοίκηση» κατέληξε ο κ. Μοσχολιός.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. χαρακτήρισε τον εαυτό της μεγάλη φίλη της Αυτοδιοίκησης δηλώνοντας, ότι θα σταθεί αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τους Δήμους.
« Με χαρά επισκέφθηκα τον Δήμαρχο Αγρινίου με τον οποίο κουβεντιάσαμε τα ζητήματα που απασχολούν το νέο Δήμο. Είναι μια δύσκολη περίοδος για την Αυτοδιοίκηση γιατί αυτό το πολύ σημαντικό νέο θεσμικό πλαίσιο ΄΄ο Καλλικράτης΄΄ συνέπεσε με τη μεγάλη οικονομική κρίση.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό όμως να πετύχει. Οι Δήμοι σήμερα αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω των μειωμένων κρατικών επιχορηγήσεων και αυτό το οποίο είπα στον κ. Μοσχολιό στο βαθμό που μπορεί η Δημοκρατική Συμμαχία να είναι χρήσιμη, θα σταθούμε στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης και εδώ στην Αιτωλοακαρνανία  ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που πιστεύω ότι έχει ανάγκη» υπογράμμισε σε δηλώσεις της η κ. Μπακογιάννη.
Η Ν. Μπακογιάννη ξεναγείται στη "ΔΙΕΞΟΔΟ" από τον ιδρυτή της Ν. Κορδόση
Ανάλογες συναντήσεις η κ. Μπακογιάννη είχε με τους δημάρχους Ναυπάκτου και Μεσολογγίου, Γιάννη Μπουλέ και Παναγιώτη Κατσούλη σε Ναύπακτο και Μεσολόγγγι, ενώ στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Αιτωλοακαρνανίας συναντήθηκε με τον πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτη Τσιχριτζή και τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.
Επίσης η κ. Μπακογιάννη επισκέφτηκε τη δομή του εργαστηρίου Παναγία Ελεούσα στο Αγρίνιο, το Γηροκομείο Μεσολογγίου και το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι όπου εξέφρασε τον θαυμασμό της για το επίπεδο αυτών των δραστηριοτήτων.

Χθες η κ. Μπακογιάννη παραχώρησε στο Αγρίνιο συνέντευξη τύπου: