Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η "ΔΗ.ΑΡ." Μεσολογγίου καταγγέλλει τον Υπουργό Δικαιοσύνης


Η Οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς της Ι.Π. Μεσολογγίου ενώνει τη φωνή της με τον Δήμο και τους φορείς της πόλης και καταγγέλλει και ζητεί την παραίτηση του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης για την μη νόμιμη, αντιδημοκρατική και ανιστόρητη ενέργειά του να προωθήσει την λειτουργία Εφετείου στο Νομό μας εκτός της Φυσικής και Ιστορικής του έδρας, που δεν είναι άλλη απ’ το Μεσολόγγι.
Εάν η Ελλάδα δεν τιμά την Ιστορία της και τις Δημοκρατικές αξίες και Παραδόσεις της σε ποιο μέλλον μπορεί να προσβλέπει;
Ο Δημοκρατικός Διάλογος και η Τιμή στην Ιστορία επιβάλλουν την αναγνώριση τόσο του Αγρινίου ως Οικονομικού Κέντρου της Αιτωλ/νίας, όσο και του Μεσολογγίου ως Ιστορικού της Κέντρου.



Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή είναι και η κύρια αιτία της σημερινής κρίσης της πατρίδας μας: Το τεράστιο έλλειμμα Δημοκρατικής Λειτουργίας σε κάθε Πολιτική και Κοινωνική Πτυχή καθώς και η παντελής έλλειψη σεβασμού στην Ιστορία και τις Δημοκρατικές Αξίες αυτού του Λαού, που γιορτάζει σήμερα την Απαρχή της Νεότερης Ελεύθερης Ιστορίας του, όπου καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Αγώνας και η Θυσία του Μεσολογγίου.
Ι.Π. Μεσολογγίου 25-3-2011
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ