Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η Δ. Μαράτου Εκτελεστική Γραμματέας στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με την οποία ορίζεται στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας η Διονυσία Μαράτου, υπάλληλος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας).
Η θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα είναι μετακλητή, με θητεία ίση της θητείας του περιφερειάρχη.
Η Διονυσία Μαράτου γεννήθηκε στην Πάτρα, το 1965. Είναι Υπάλληλος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Υπηρετεί, σε διοικητικές θέσεις, στο δημόσιο τομέα από το Μάιο του 1988.



Έχει υπηρετήσει στον Ε.Ο.Τ., στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και στην Κεντρική Υπηρεσία του Ο.Ε.Ε.Κ.
Από το Δεκέμβριο του 1997 έως τον Απρίλιο του 2001 ήταν Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Ο.Ε.Ε.Κ.
Το 2001, υπηρέτησε στο γραφείο της Ειδικής Γραμματέως για την Παιδεία Ομογενών και τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Εργάστηκε στον Ε.Ο.Τ., ως αποσπασμένη στο γραφείο του Προέδρου και ως Ειδική Συνεργάτης του Προέδρου (2002 – 2004).
Από τον Οκτώβριο του 2009 έως το Σεπτέμβριο του 2010, ήταν Διευθύντρια του Γραφείου του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας.
Έχει εκπροσωπήσει το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε διεθνείς και διμερείς συναντήσεις.  Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιό, φοιτητή. Μιλάει γαλλικά και αγγλικά.