Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου και Σαμαράς τον Απρίλιο στην Αιτωλοακαρνανία


Ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, Γιάννης Σπανός
αναμένεται να υποδεχθεί και πάλι τον Αντώνη Σαμαρά στο Μεσολόγγι

(φωτό από παλαιότερη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο Μεσολόγγι 11/2009)

Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς επισκέπτονται την Αιτωλ/νία, μέσα στον Απρίλιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Η επίσκεψη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει «κλειδώσει» αφού έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, ενώ αντίθετα η επίσκεψη του πρωθυπουργού, θα πρέπει να συνοδευτεί και από συγκεκριμένες ανακοινώσεις.
Ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στην Αιτωλ/νία, στα μέσα του Απριλίου (Σαββατοκύριακο των Βαΐων) και θα συνοδεύεται όχι μόνον από προτάσεις της ΝΔ για την Δυτική Ελλάδα και  την Αιτωλ/νία, αλλά και με αυστηρή κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με αιχμή τις καθυστερήσεις στην Ιόνια οδό, που η ΝΔ θεωρεί δεδομένο πως βρίσκεται  λίγο πριν την οριστική διακοπή.



Παράλληλα έντονα αναμένεται να επικριθεί η κυβέρνηση για τους χειρισμούς και σε άλλα ζητήματα και όχι μόνο στα έργα (Αχυρά κλπ) , όπως στον αγροτικό τομέα,  στις αναξιοποίητες υποδομές (Πλατυγιάλι) αλλά και στα ζητήματα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με αιχμή τον εργοταξιακό χώρο στο Αντίρριο.
Αντίρριο και Πλατυγιάλι αναμένεται να επισκεφτεί ο Πρωθυπουργός
τον επόμενο μήνα
(Φωτό από την επίσκεψή του στο Μεσολόγγι το 2007)
Ο κ. Παπανδρέου, πιθανότατα θα επισκεφτεί την Ναύπακτο, όπου επίσκεψή του εκεί πρόσφατα αναβλήθηκε. Ο πρωθυπουργός θα έρθει στην Αιτωλ/νία κοντά στο Πάσχα, είτε λίγο πριν είτε λίγο μετά, και η παρουσία του θα συνοδευτεί από συγκεκριμένες ανακοινώσεις που θα σχετιστούν με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και το Πλατυγιάλι. Η εξέλιξη στα θέματα αυτά, θα καθορίσει και την ακριβή ημερομηνία επίσκεψης του πρωθυπουργού.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, αναμένεται να κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις, ως προς το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης – «φιλέτου» των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου, ενώ υπάρχει η πιθανότητα κατά πληροφορίες, να υπάρξουν ανακοινώσεις και για την αξιοποίηση του λιμανιού στο Πλατυγιάλι, μέσα από μεγάλη επένδυση, αφού έχει κατ’ επανάληψη δηλωθεί πρόσφατα, ότι πχ το ενδιαφέρον του Κατάρ για ενεργειακή επένδυση , δεν έχει εκλείψει.
Εάν υπάρξει και σε αυτήν  την κατεύθυνση εξέλιξη, τότε δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να συνεχίσει  την  επίσκεψη  του στον νομό και προς την ενδοχώρα…

Αναδημοσίευση από το Agrioniopress