Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΣΑΕ Δ. Κοτσόργιος


Με "βολές" η αποχώρηση Κοτσόργιου από το ΠΑΣΟΚ
Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας, Δημήτρης Κοτσόργιος δηλώνει την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα εφράζοντας την αντίθεσή του στη συνολική λειτουργία του κόμματος αλλά και τη έντονη διαμαρτυρία του για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.
Η ανακοίνωσή του κ. Κοτσόργιου έχει ως εξής:
«Μέσα στην ανυπαρξία της κομματικής λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ και του ξεπουλήματος της χώρας από μια κυβέρνηση πολιτικών ανίκανων να διαχειριστούν σωστά τα προβλήματα του λαού και της χώρας, θεωρώ ότι πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για την μέχρι σήμερα συμμετοχή μου στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Παρά τις παρεμβάσεις σοβαρά πολιτικά σκεπτόμενων ανθρώπων, μέχρι σήμερα ο κεντρικός κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ έχει αντικαταστήσει τις δημοκρατικές λειτουργίες και διαδικασίες με το ρουσφέτι και το παρασκήνιο και στηρίζεται πλέον σε μια απολυταρχική σχέση ανάμεσα στον πρόεδρο και τους βουλευτές, ανάμεσα στους βουλευτές και τους κομματάρχες, και ανάμεσα στους κομματάρχες και τον ελληνικό λαό.


Μια ελίτ στελεχών σε κεντρικό επίπεδο είναι αυτή που αποφασίζει για το κόμμα και την κυβέρνηση, είναι το συμβούλιο των «σοφών» του ΠΑΣΟΚ και μέρους της γενιάς του Πολυτεχνείου.
Για τον λόγο αυτό έφτιαξαν το κεντρικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, το Εθνικό Συμβούλιο, μια ομάδα συγκεκριμένων συντεχνιών. Οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι πτυχιούχοι οικονομικών και πολιτικών επιστημών έχουν καταλάβει το 100% αυτών των οργάνων δημιουργώντας την εντύπωση ότι οι παραγωγικοί κλάδοι της χώρας είναι ανίκανοι να συμμετέχουν και να εκπροσωπηθούν.
Η σημερινή πολιτική που χαράσσεται είναι στη βάση των συμφωνηθέντων πριν και μετά τις εκλογές με το Δ.Ν.Τ.
Στην κατεύθυνση αυτή αξιοποιήθηκε όλο το άχρηστο υλικό, άνθρωποι ανίκανοι και επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον.
Διαλύθηκαν οι οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα για να μην υπάρχει φωνή αντίστασης στην ελίτ του κεντρικού κομματικού μηχανισμού, η οποία ευθύνεται αποκλειστικά.
Συστηματικά καταστρατηγείται το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ με πρωτεργάτη του τον πρόεδρο της ΕΚΑΠ, κο Ανωμερίτη, αλλά και με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου, κ. Παπανδρέου.
Οι αποκλεισμοί ανθρώπων που διατηρούν άποψη και δεν εξαρτώνται είναι κυρίαρχη πολιτική εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.
Στην κυβέρνηση έχει συγκεντρωθεί μια πληθώρα ανίκανων και υποτακτικών ανθρώπων προκειμένω να στηριχθούν τα μέτρα του Δ.Ν.Τ και της επιτροπής στήριξης.
Προς την κατεύθυνση αυτή διαλύεται συστηματικά ο κοινωνικοοικονομικός ιστός της χώρας, απορυθμίστηκε το ασφαλιστικό και οι εργασιακές σχέσεις και διαλύθηκαν η υγεία και η παιδεία. Η αγορά βυθίστηκε σε μακροχρόνια ύφεση, με ότι αυτό συνεπάγεται, με ταυτόχρονη διάλυση του πρωτογενούς τομέα.
Η κυβέρνηση λειτουργεί ως ανδρείκελο ξένων προς τη χώρα συμφερόντων υποθηκεύοντας το μέλλον του λαού και της χώρας.
Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ είναι πλέον παρελθόν.
Το Εθνικό Κοινοβούλιο δεν νομοθετεί πλέον στη βάση της ανεξαρτησίας της σκέψης και των συμφερόντων του λαού αλλά με βάση τις υποδείξεις του Δ.Ν.Τ και της επιτροπής στήριξης.
Ο λαός μας συνθλίβεται οικονομικά τη στιγμή που μίζες εκατομμυρίων και ποινικά κολάσιμες πράξεις πολιτικών προσώπων καλύπτονται από το ΠΑΣΟΚ  και τη Ν.Δ χωρίς κανείς από τους κλέφτες, τους απατεώνες και τους τυχοδιώκτες της πολιτικής να λογοδοτεί.
Οι βο(υ)λευτές σαν κότες της πολιτικής δεν ορθώνουν λόγο αλλά χειροκροτούν και στηρίζουν για να διατηρήσουν τη θέση τους στην καρδιά του «ηγέτη».
Βλέποντας αυτά αλλά και τα καθημερινά προκλητικά ζητήματα που αναδεικνύονται και επειδή η διαδρομή μου από το 1974 μέχρι σήμερα δεν είχε ούτε εκπτώσεις ούτε συμβιβασμούς ούτε και υποχωρήσεις, παρά μόνο προσφορά χωρίς προσωπικό όφελος αποφάσισα εδώ και καιρό να εκφραστών αλλά και να διαφοροποιηθώ δημόσια.
Έχουμε υποστεί μια ήττα σαν κοινωνία την οποία πρέπει να διαχειριστούμε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να τη μετατρέψουμε σε νίκη της κοινωνίας των πολιτών ενάντια στο ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ της κυβέρνησης Παπανδρέου και των συμμάχων της.
Δεν συμφωνώ με αυτήν την πολιτική και για τον λόγο αυτό δεν μπορώ να συμμετέχω σε δομές που τη στηρίζουν, ανύπαρκτες ή και πραγματικές.
Για τον ίδιο λόγο αποφάσισα να αποχωρήσω από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ προκειμένω να συνεχίσω τον αγώνα μου μέσα από τις γραμμές της κοινωνίας των πολιτών, τον ριζοσπαστισμό, την σύγχρονη οικολογία ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και αποκλεισμό.
Παράλληλα καλώ όλους τους σοβαρά σκεπτόμενους και προβληματιζόμενους ανθρώπους που βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ να τολμήσουν το βήμα.
Δεν χρωστάνε τίποτα και σε κανέναν. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Σε λίγο καιρό αυτά τα φαντάσματα της πολιτικής θα τρέχουν και δεν θα βρίσκουν μέρος να τους κρύψει.
Ας σηκώσουμε το ανάστημα μας στους κλέφτες, τους ψεύτες και στα λαμόγια.
Ας συνεχίσουμε σε νέους δρόμους όχι για μας αλλά για τη νέα γενιά και τις επόμενες.
Αξίζει τον κόπο να το κάνουμε