Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Θαυμασμός για τις εικαστικές δημιουργίες του Μιχάλη Κότσαρη και τις θεατρικές ερμηνείες των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Χαλανδρίου


Θαυμάσεις οι ερμηνείες των μαθητών του 6ου γυμνασίου Χαλανδρίου
στην παράσταση του έργου του Β. Ρώτα: "Να Ζει το Μεσολόγγι"


Το κοινό απολαμβάνει τα έργα του Μιχάλη Κότσαρη
Με τα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής του Μιχάλη Κότσαρη και την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Να ζει το Μεσολόγγι» από τη θεατρική ομάδα του 6ου γυμνασίου Χαλανδρίου συνεχίστηκαν χθες στο Μεσολόγγι, οι εκδηλώσεις για την 185η επέτειο της ηρωικής Εξόδου.
Οι εντυπωσιακές ερμηνείες των μαθητών του 6ου γυμνασίου Χαλανδρίου κυριολεκτικά καθήλωσαν τους θεατές του κατάμεστου «Τρικούπειου» οι οποίοι τους επιβράβευσαν με το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημά του στο τέλος της παράστασης.
Νωρίτερα στο φουαγιέ του «Τρικούπειου» έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής του Μιχάλη Κότσαρη με το κοινό να θαυμάζει τις εικαστικές δημιουργίες του Αιτωλικιώτη καλλιτέχνη.
Ο Μιχάλης Κότσαρης γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Σπούδασε Φιλολογία και Ιστορία Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.



Λίγο μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης

Ο Μιχάλης Κότσαρης  ανάμεσα από το δήμαρχο Μεσολογγίου Π. Κατσούλη και τον οργανωτικό υπεύθυνο των Γιορτών Εξόδου Αρ. Καβάγια
Το 1998, δημιούργησε τον πρώτο εικαστικό χώρο στην πόλη του, την Αίθουσα Τέχνης "Έργω 1998". Στο παρελθόν έχει αγιογραφήσει ένα ναό στο Αιτωλικό και τρεις ιδιωτικούς ναούς: στο Νυδρί Λευκάδας  στο Νεοχώρι Αιτωλικού και στη Λίνδο της Ρόδου. Ασχολείται με τη Σκηνογραφία έχοντας την καλλιτεχνική επιμέλεια  πέντε θεατρικών παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας Αιτωλικού.
Συμμετέχει στο διεθνές καλλιτεχνικό κίνημα  IUOMA. Το τελευταίο διάστημα η Χαρακτική είναι η κύρια ενασχόλησή του. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών.
Έργα του βρίσκονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κων/λης, στο Αrt Center της Νέας Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στο Μεσολόγγι στο Πανεπιστήμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, στο Μουσείο Van Abbe στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Συλλογή Μανώλη Διπλαράκη-Ηράκλειο Κρήτης, του γλύπτη Βασίλη Παπασάικα, Αγρίνιο κ.α.).