Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Εσωκομματικός πόλεμος στο τοπικό ΠΑΣΟΚ για το Εφετείο.

Με επιστολή του στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη ο γραμματέας της ΔΟ ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου, Γιάννης Βισβίκης εκφράζει για ακόμη μια φορά τη διαμαρτυρία του για το ζήτημα του Εφετείου.
Ταυτόχρονα όμως στην ίδια επιστολή ο κ. Βισβίκης αφήνει στην επιστολή αιχμές και κατά του δημάρχου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη για τη στάση του στο ίδιο θέμα.
Η επιστολή του κ. Βισβίκη έχει ως εξής:

«Κύριε υπουργέ, με την ευκαιρία της επισκέψεως σας στην Ι.Π Μεσολογγίου θα ήθελα να σας εκφράσω κάποιες θέσεις μου.
Ο δήμαρχος κ. Κατσούλης χαρακτήρισε στο δημοτικό συμβούλιο, πολιτικό σκάνδαλο την απόφαση σας να μην ιδρυθεί το εφετείο στην πρωτεύουσα του νομού, την Ι. Π Μεσολογγίου. Αρχικά θα συμφωνήσω και θα τονίσω ότι διακρίνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης της πόλης μας σε όλα τα επίπεδα. Η Ι. Π Μεσολογγίου δικαιούται και ιστορικά και ως πρωτεύουσα του νομού να γίνει επανίδρυση του εφετείου στο Μεσολόγγι.



Όμως θέλω να σας εκφράσω και μια απορία μου, η οποία δεν αφορά στην ουσία του θέματος αλλά είναι χρήσιμη η απάντηση σας για να ξέρουμε ποιοί, επιτέλους, διοικούν αυτή την πόλη.
Ο δήμαρχος κ. Κατσούλης σας επισκέφτηκε μέχρι σήμερα στο υπουργείο έτσι ώστε να σας παρουσιάσει τις θέσεις της πόλης και να αποτραπεί το "πολιτικό σκάνδαλο " της ίδρυσης εφετείου σε άλλη πόλη πλην της πρωτεύουσας ,της Ι. Π Μεσολογγίου;
Αν δεν σας επισκέφτηκε, τότε είναι ο μόνος που δεν δικαιούται να
διαμαρτύρεται γιατί αφενός ήταν πάντα απών απο τους αγώνες της πόλης, αφετέρου όντας δήμαρχος απέφυγε να διεκδικήσει όσα η πόλη δικαιούται, για λόγους προφανείς.
Αν σας επισκέφθηκε, τότε είναι υπόλογος σε όλους τους πολίτες της Ι. Π. Μεσολογγίου  γιατί προσπάθησε να αποκρύψει το ´´ πολίτικο σκανδαλό´´ που τελέστηκε, για λόγους που έχουν να κάνουν με την εξαργύρωση πολιτικών γραμμάτιων.  Γραμμάτια που ο λαός της πόλης θα τα ξεπληρώσει στον ίδιον ,αλλά και σε όποιον αγνοεί ή παραβλέπει ότι η Ι. Π Μεσολογγίου είναι η πρωτεύουσα του νομού και η κοιτίδα του πολιτισμού και της ιστορίας.
Με τιμή
Βισβίκης Δημ. Ιωάννης»