Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Παράγουν πολιτισμό οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ (VIDEO)





Στο Μεσολόγγι βρέθηκαν το τριήμερο 8,9 και 10 Απριλίου 2011, τα μέλη των Πολιτιστικών Κέντρων Εργαζομένων του ΟΤΕ Νοτίου & Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, για την διεξαγωγή του 36ου Προσυνεδρίου τους, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη. Οι εργασίες του προσυνεδρίου έγιναν το Σάββατο το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας και την ευθύνη της διοργάνωσής του είχε το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Περιφέρειας Μεσολογγίου.
Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος του Π.Κ. Μεσολογγίου κα Άννα Μόγια, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ Ιωάννης Πάγκαλος, ο Δήμαρχος της Ι.Π.Μεσολογγίου, η εκπρόσωπος της Δ/νσης Εταιρικής Επικοινωνίας κα Κατερίνα Περίσση, ο Προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος Αιτωλίας κος Λεωνίδας Γουίβερτ και ο Πρόεδρος της Πανελ. Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ κος Βασίλης Λάμπρου.
Κύριο θέμα του  προσυνεδρίου ήταν: «Ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός». Κεντρικός ομιλητής του, ο κος Αριστόβουλος Τριβλής, χειρουργός οφθαλμίατρος και Πρόεδρος του Παραρτήματος του Ε.Ε.Σ. Μεσολογγίου.




Ακολούθησαν βραβεύσεις συλλόγων που πλαισιώνουν το κίνημα της προσφοράς και του εθελοντισμού στον Δήμο μας. Τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν: ο κος Γεράσιμος Τζάνος για την πολύχρονη προσφορά του στην ανάπτυξη του πρασίνου και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή μας.
Οι εθελοντές του Παραρτήματος του Ε.Ε.Σ μέσω του Προέδρου τους κου Αρ.Τριβλή και των εθελοντριών αδελφών που παραβρέθηκαν. Ο Σύλλογος ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α μέσω του Προέδρου του κου Χρήστου Πρεβεζάνου. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» μέσω της Ταμίας του κας Μαρίας Δανιήλ-Νούλα. Η εθελοντική ομάδα Έρευνας και Διάσωσης της Ι.Π.Μεσολογγίου μέσω του κου Διονύση Τσιρόγλου και των εθελοντών που παραβρέθηκαν και η Κινηματογραφική Λέσχη Ι.Π.Μεσολογγίου μέσω του πρώην Προέδρου της κου Γεράσιμου Θεοφιλάτου.
Η επόμενη πόλη που θα διοργανώσει το Προσυνέδριο του 2012 είναι η Ηγουμενίτσα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας διεξήχθη  φιλικός αγώνας μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων του Π.Κ.ΟΤΕ Μεσολογγίου και Π.Κ.ΟΤΕ Κέρκυρας.  Νικήτρια αναδείχθηκε με σκορ 4-3 η ομάδα του Π.Κ.ΟΤΕ Μεσολογγίου.

Το βράδυ με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης η 3η Συνάντηση Χορωδιών ΟΤΕ. Η εκδήλωση εντάχθηκε στις Γιορτές Εξόδου και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
Σ΄ ένα κατάμεστο χώρο όσοι παραβρέθηκαν απόλαυαν μια τρίωρη πανδαισία μουσικών ακουσμάτων από τις χορωδίες του ΟΤΕ Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Κέρκυρας. Όλες είναι χορωδίες υψηλού επιπέδου που έχουν γίνει πολλές φορές πρεσβευτές του ΟΤΕ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Προσκεκλημένες ήταν οι χορωδίες Κομποτίου Άρτας και η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου.
Το κοινό ενθουσιασμένο αντάμειψε με χειροκροτήματα.
Την εκδήλωση παρουσίασε η έφορος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Π.Κ. κα Μαρία Παππά.
Πριν την έναρξη της βραδιάς σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν, η Πρόεδρος του Π.Κ. κα Άννα Μόγια, ο Δήμαρχος της πόλης μας κος Παναγιώτης Κατσούλης, που στην συνέχεια παρέδωσε μετάλλια στους υπεύθυνους των χορωδιών, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Ε. ΟΤΕ κος Ιωάννης Πάγκαλος, η εκπρόσωπος της Δ/νσης Εταιρικής Επικοινωνίας ΟΤΕ κα Κατερίνα Περίσση και ο Πρόεδρος της Πανελ. Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ κος Βασίλης Λάμπρου.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε δεξίωση στους φιλοξενούμενους προσυνέδρους και χορωδούς  στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Θεοξένια.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 10-4-2011 πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στον Κήπο των Ηρώων και στην Πινακοθήκη απ΄τον ξεναγό κο Γιώργο Αποστολάκο και επισκέψεις στις εκθέσεις που αυτή την εποχή λειτουργούν στην πόλη μας.
Αργά το μεσημέρι αναχώρησαν οι τελευταίοι καλεσμένοι μας έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις απ΄τις εκδηλώσεις και απ΄την φιλοξενία .