Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

"Φήμες" θεωρούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την κατάργηση του στρατοπέδου στο Μεσολόγγι


Με κοινή ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία (Θ. Μωραΐτης, Σ. Γιαννακά, Αν. Μακρυπίδης και Π. Κουρουμπλής) κάνουν γνωστό ότι σήμερα συναντήθηκαν με τον υπουργό άμυνας, Bαγγέλη Βενιζέλο και τον αρχηγό ΓΕΣ, Αντγο Φράγκο Φραγκούλη για το ζήτημα που έχει προκύψει με το στρατόπεδο του Μεσολογγίου.
Όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, από του Αρχηγό του ΓΕΣ ξεκαθαρίστηκε ότι στην επόμενη εκπαιδευτική σειρά (Σεπτέμβριος 2011) στο Μεσολόγγι θα επαναλειτουργήσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων, ενώ το θέμα θα συζητηθεί με τους φορείς της περιοχής το προσεχές σαββατοκύριακο κατά την επίσκεψη στην πόλη της στρατιωτικής ηγεσίας για τις γιορτές της Εξόδου.
Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι οι βουλευτές στην ανακοίνωσή τους θεωρούν «φήμες» το κλείσιμο του στρατοπέδου, όταν είναι αδιαμφησβήτιτη πραγματοκότητα ότι για την εκπαιδευτική σειρά του Μαΐου το 2/39ΣΕ δεν θα δεχτεί νεοσύλλεκτους.
Όπως εντύπωση προκαλεί ο χρόνος της παρέμβασης των βουλευτών καθώς θεωρούμε ότι αν είχε γίνει αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκαν οι προθέσεις του υπουργείου στα τέλη του Μάρτη το θέμα να μην έπαιρνε τέτοια αρνητική τροπή.

Επίσκεψη και στον Καστανίδη
Στον «απόηχο» της επεισοδιακής επίσκεψης του υπουργού Δικαιοσύνης στο Μεσολόγγι οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ τον επισκέφτηκαν σήμερα για να του ζητήσουν να προωθήσει την ίδρυση Διοικητικού Εφετείου στο Μεσολόγγι.
Ο κ. Κατστανίδης φέρεται να είναι θετικός στο αίτημα αφού όπως μεταφέρουν οι βουλευτές «αρκεί να τεθεί αίτημα από το δήμο και τους φορείς της περιοχής για να σταλεί σχετικό ερώτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας».
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αρχίζουν να αισθάνονται για τα καλά τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου για τη γενικότερη πολιτική στάση που έχουν κρατήσει σε διάφορα ζητήματα της περιοχής και ειδικότερα σ’ αυτά των ορίων του «Καλλικρατικού» δήμου και του Εφετείου αλλά και σε επόμενα όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ και το 2/39ΣΕ.


Η ανακοίνωση των βουλευτών έχει ως εξής:


«Συνάντηση στο Υπουργείο Άμυνας έκαναν οι τέσσερις βουλευτές του Νομού Αιτ/νιας με αφορμή τις φήμες για το κλείσιμο του στρατοπέδου 2/39 Συντάγματος Πεζικού Μεσολογγίου. Στη συνάντηση στην οποία παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αν/γος κ. Φ. Φραγκούλης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με το κλείσιμο του στρατοπέδου και τόνισε ότι πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης θα ληφθεί υπόψη ο χαρακτήρας του Μεσολογγίου ως Ιεράς Πόλεως. Ο Αρχηγός ΓΕΣ διαβεβαίωσε τους τέσσερεις βουλευτές του Νομού Αιτ/νιας, ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο το συγκεκριμένο στρατόπεδο θα δεχθεί εφέδρους (Γ΄ΕΣΣΟ 2011) και ότι θα υπάρξει συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΕΘΑ   και του Αρχηγού ΓΕΣ στο Μεσολόγγι με την ευκαιρία της 185ης επετείου Εξόδου του Μεσολογγίου.
Οι βουλευτές Αιτ/νιας πραγματοποίησαν επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη και ζήτησαν την ίδρυση Διοικητικού Εφετείου στο Μεσολόγγι ώστε να υπάρχει ισομερής κατανομή στο Νομό Αιτ/νιας. Ο Υπουργός απάντησε  ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με φορείς στο Μεσολόγγι ανακοίνωσε την πρόθεσή τού να ιδρυθεί εκεί Διοικητικό Εφετείο, αλλά συνάντησε αρνητική στάση για το θέμα αυτό.
Ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει σχετικό αίτημα από τον  Δήμαρχο, το Δικηγορικό Σύλλογο και τους φορείς του Μεσολογγίου προκειμένου να τεθεί το ερώτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι θετικός για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Οι τέσσερις βουλευτές κ. Θ. Μωραΐτης,  κα Σ. Γιαννακά, κ. Α. Μακρυπίδης και κ. Π. Κουρουμπλής θα επιδιώξουν συναντήσεις εντός των επομένων ημερών με όλους τους φορείς της πόλεως του Μεσολογγίου ώστε να εξετασθούν οι εξελίξεις που έχουν προκύψει.»